Mano Gargždai



Rinko gražiausiai papuoštą Kisinių kaimo sodybą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dovilės Surplytės nuotrauka. Dovilės Surplytės nuotrauka.

Kisinių kaimo bendruomenė turi tradiciją kasmet apdovanoti gražiausiai šventiškai papuoštą sodybą. Idėjos iniciatorė Dovilė Surplytė prieš pat Kalėdas nufotografuoja sodybas, kurias vėliau pristato per bendruomenės kalėdinį vakarą. Tada vyksta slaptas balsavimas ir visi kartu išrenkame gražiausiai papuoštą sodybą. Tokiu būdu sukuriama kalėdinė nuotaika, o švenčių laukimas tampa prasmingesnis.

 

Šiais metais visi išties gražiai pasipuošė. Daugiausia – nykštukais, kurie gaminami labai parastai – tiesiog iš malkų. Tai yra ekologiška puošmena, kurią nesunkiai galima realizuoti po šventino periodo – tiesiog sudeginti arba pasilikti kitiems metams.

Šiemet gyventojai, pasitelkę išmonę, sugalvojo daryti ir mažesnius, ir didesnius nykštukus, net su rankomis ir žibintais. Aktyvi bendruomenės narė Danguolė Surplienė numezgė nykštukams įvairių spalvų šalikų, o kiti bendruomenės nariai juos aprengė raudonais apsiaustais ar, pavyzdžiui, pasodino prie padaryto kalėdinio stalo. Dailias puošmenas fotografuodavo net pravažiuojantys žmonės.

Bendruomenės narių išmonė buvo beribė. Inga Norkė sugalvojo panaudoti jau nebenaudojamas kopėčias, kurias gražiai apipynė eglės šakomis ir kalėdiniais seneliais. Ši graži puošmena pasitikdavo visus atvažiuojančius į svečius. O šių metų nugalėtoja Birutė Mazgelienė nykštukais išgražino visą savo sodybą – jų pristatė įvairiose vietose, taip sukurdama nykštukų šalį.

Graži akcija net tik puošia Kisinių kaimą, bet ir skleidžia šilumą ir jaukumą, nes kiekvienas įdeda savo darbo, pastangų ir meilės, todėl linkime visiems būti laimingiems, dalintis meile ir su savo kaimynais.

 

Dovilės Surplytės nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,