Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasirūpinkite savo šuniuku, gyvenančiu lauke

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Jeigu šuo gyvena lauke, nepamirškite tinkamai įrengti arba atnaujinti jo būdos, nes keturkojai mūsų draugai – jautrūs nušalimams ir bendram kūno atšalimui.

 

     Šunų šeimininkai augintiniams turėtų įrengti tinkamo dydžio, sandarias ir šiltas būdas.

     Kad keturkojis būtų apsaugotas nuo drėgmės, būdą reikėtų šiek tiek pakelti nuo žemės. Dvigubos sienelės su izoliacine medžiaga tarpuose padeda geriau išsaugoti šilumą.

     Į būdą neprilis ir nepripustys sniego, jeigu landą padarysite su slenksčiu, o virš angos pritvirtinsite keletą skiaučių brezentinės medžiagos ar plastiko, kad landa būtų lyg su durimis.

     Kaip pakratus galima kloti šiaudus ar neperšlampančiu audiniu apsiūtą elastinį putų poliuretaną (poroloną), tačiau reikėtų atsižvelgti į gyvūno poreikius, nes kai kurie šunys būna išrankūs, ir nepatinkantys pakratai ar guolis gali būti išmesti iš būdos.

     Reikėtų pagalvoti ir apie vietą, kur pastatyti šuns „namą". Svarbu, kad šuo ne tik matytų ir šeimininkui praneštų apie atvykusius į kiemą svečius, bet kad keturkojį saugotų užuovėja.

     Dažna problema žiemą – užšąlantis vanduo, todėl geriausia šuniui duoti šilto vandens, arba šuns girdyklą įrengti patalpos viduje, kad vanduo neužšaltų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,