Mano Gargždai



Išrinko ir apdovanojo originaliausiai papuoštas eglutes

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos.

Originaliausiai papuošta eglutė Klaipėdos rajone – prie Gargždų ligoninės auganti žaliaskarė. Ją prieš Kalėdas puošė ligoninės kolektyvas. Eglutės puošybai pasirinkti kasdien darbe naudojami, bet nebereikalingi reikmenys. Originalios puošmenos buvo kuriamos iš panaudotų vaistų pakuočių, buteliukų, lempučių, švirkštų. Šalia eglės ligoninės kolektyvas patupdė ir iš medžio kaladėlių sukurtą angelą, rankose laikantį meilės simbolį – raudoną širdelę.

 

Originaliausiai eglutę papuošusiam Gargždų ligoninės kolektyvui padėką ir prizų įteikė savivaldybės vadovai – Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, konkurso „Papuošk eglutę originaliausiai“ iniciatorė mero pavaduotoja Violeta Riaukienė ir Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Įvertinimo sulaukęs Gargždų ligoninės kolektyvas pasakojo, kad eglutei papuošti naudojo tik savo rankomis pagamintus žaislus. Eglutės puošybai vadovavo vyr. slaugytoja Daiva Narutienė, o daug žaislų ir angelą sukūrė bendrosios praktikos slaugytoja Jūratė Straukienė.

Prizus ir apdovanojimus taip pat pelnė Kvietinių bendruomenės, Kretingalės vaikų lopšelio-darželio ir Minijos progimnazijos Jakų skyriaus kolektyvų originaliai papuoštos eglutės.

Aktyviausia konkurso dalyve tapo ir apdovanojimą pelnė Priekulės seniūnija. Priekulės įstaigos, bendruomenė, gėlių parduotuvių kolektyvai, gyventojai, šeimos susivienijo ir kartu papuošė 16 eglučių Priekulės Turgaus aikštėje.

Gruodžio pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybė visus aktyvius piliečius kvietė prisijungti prie Klaipėdos rajono savivaldybės skelbiamo konkurso „Papuošk eglutę originaliausiai“ įgyvendinimo.

Bendruomenės, mokyklos, įstaigos buvo raginamos puošti netoliese augančias eglutes savo rankomis sukurtomis puošmenomis.

Mero pavaduotoja Violeta Riaukienė džiaugėsi, kad konkurso tikslas – bendrai kūrybai, kalėdinei bendrystei, savos aplinkos puošimui suvienyti mažas ir dideles bendruomenes, buvo išpildytas.

Konkursui užsiregistravo devyniolika dalyvių.

Padėkos raštais apdovanoti visi konkurso dalyviai: Dovilų, Vėžaičių, Kretingalės lopšeliai-darželiai, Kvietinių, Gindulių, Kisinių, Jakų, Lapių, Tilvikų bendruomenės, Sendvario, Vėžaičių ir Priekulės seniūnijos, Medsėdžių seniūnaitija, J.Lankučio viešosios bibliotekos Kretingalės filialas, Kretingalės kultūros centras, Slengių daugiafunkcinis centras, „Minijos“ progimnazijos Jakų skyrius, Gargždų ligoninė, judrėniškiai Rita ir Raimondas Rėbždai.

Nors visame Klaipėdos rajone prieš Kalėdas įspūdingai buvo papuošta ir daugiau eglių, buvo vertinamos tik konkurse užsiregistravusių kolektyvų šventinės eglutės. Renkant originaliausias, savivaldos vadovai atsižvelgė į iš anksto skelbtus konkurso kriterijus: turėjo būti papuoštos šalia įstaigų natūraliai augančios eglutės, o jų puošmenos gaminamos iš ekologiškų ir kitų netikėtų medžiagų, buvo vertinamas natūralumas, originalumas, meniškumas, medžiagiškumas ekologijos aspektu.

Daugiau nuotraukų čia.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 433 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,