Mano Gargždai



Agluonėnų seniūnijoje vyko pasitarimas dėl rizikos šeimose augančių vaikų apsaugos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Po tragiškų įvykių Kėdainių rajone, kurie palietė visą Lietuvą, sausio 8 d. Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Violeta Riaukienė sukvietė socialinėje srityje dirbančias tarnybas į pasitarimą dėl Agluonėnų seniūnijoje rizikos šeimose augančių vaikų apsaugos.

 

Susirinkime dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė, Agluonėnų seniūnijos seniūnė, Priekulės socialinių paslaugų centro, Klaipėdos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus, Klaipėdos rajono policijos komisariato atstovai, Agluonėnų lopšelio-darželio ir Agluonėnų pagrindinės mokyklos direktorės, socialinės pedagogės, psichologės, Agluonėnų seniūnijos socialinė darbuotoja, ambulatorijos bendruomenės slaugytoja, Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės.

Paskutiniai įvykiai Kėdainių rajone atskleidė šalies socialinės sistemos problemas, kurios yra panašios visoje Lietuvoje, taip pat ir Agluonėnų seniūnijoje. Todėl, vicemerės V. Riaukienės nuomone, būtina aptarti ir mūsų savivaldybėje gyvenančių probleminių šeimų situaciją bei, esant reikalui, tobulinti socialinės pagalbos teikimą rizikos šeimoms.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Šaulytė informavo, kad Agluonėnų seniūnijoje gyvena 7 socialinės rizikos šeimos, kuriose auga 16 vaikų, iš kurių yra 3 vaikai iki 7 metų. Su šiomis šeimomis tiesiogiai dirba socialinė darbuotoja.

Pasitarimo dalyviai pastebėjo, kad Agluonėnų seniūnijoje visos atsakingos tarnybos gerai atlieka savo darbą, tačiau pasigendama tarpinstitucinio bendradarbiavimo. Kilus bet kokių įtarimų, informacija tarp vaiko teisių, švietimo, seniūnijų darbuotojų, medikų ir policijos privaloma dalintis operatyviai, tik tuomet įmanomas veiksmų koordinavimas.

Susirinkimo dalyvių nuomone, per mažai dėmesio skiriama prevencijai, dažniausiai kovojama su pasekmėmis. Anot Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Rasos Jonauskaitės, besaikis ir ilgalaikis alkoholio vartojimas yra pagrindinė smurto ir kitų problemų šeimoje priežastis, būtina daugiau dėmesio skirti kovai su alkoholizmu. Policijos pareigūnai, nustatę girtumo faktą, surašo Administracinių teisės pažeidimų protokolą ir paskiria piniginę bauda, kurią pastarieji sumoka iš gaunamų socialinių pašalpų. Pinigų, kurių ir taip trūksta tose šeimose gyvenantiems vaikučiams.

Tą pačią dieną Savivaldybėje vykusiame pasitarime buvo nutarta, kad, gerinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą, būtina organizuoti tokius pasitarimus kas tris mėnesius. Susitikimų metu pateikti konkrečius pageidavimus, aptarti, kas per atitinkamą laikotarpį buvo padaryta, su kuo bendrauta, siekiant pagerinti vaikų saugumą.

Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė kviečia ir vietos gyventojus bei bendruomenes įsitraukti į socialinės pagalbos teikimą rizikos šeimoms, pastebėjus šalia vykstančius negerus dalykus, informuoti apie tai visas įmanomas tarnybas. O socialinėje srityje dirbančius specialistus ragina būti griežtus ir operatyviai įsikišti, jei vaikai gyvena netinkamomis sąlygomis.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 202 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,