Mano Gargždai



Moksleiviai dalinasi mintimis apie perskaitytas knygas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Drauge su Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekininkais tęsiame knygų skaitymo skatinimo iniciatyvą. Šįkart svetainės rubriką „Dalinuosi" papildė moksleivių įspūdžiai apie perskaitytas knygas.


     Aštuntokė Gabrielė A. dalinasi mintimis apie Vytautas Račicko knygą „Nebaigtas dienoraštis":

     „Autorius parašė apie Deivės Tauraitės nebaigtą dienoraštį. Paauglė savo dienoraštyje pasakojo apie savo gyvenimą. Jis beveik niekuo nesiskyrė nuo kitų paauglių. Mergina galvojo apie savižudybę. Prie šio žingsnio ją privedė trenerio spaudimas, nerimas dėl draugės Živilės ligos, mamos naujasis draugas, nelaiminga meilė, nesėkmingas susitikimas su tėvu ir išsiskyrimas su mylimu šuniuku Dodžeriu. Ir štai ji atėjus pas Živilę pasiima savo šuniuką išeina pasivaikščioti. Tačiau Dodžeris grįžta vienas, nes Deivė žuvo po traukinio ratais..."


     Aštuntokė Jogilė teigia, kad perskaičiusi Sarah Cohen-Scali knygą „Pasmerkta tylai" sužinojo, kas yra jausmų anoreksija.
     „Sara labai nekalbi. Ji kenčia dėl to, kad turi nuryti žodžius, kad lūpos nuolat užrakintos. Ji suserga tikra jausmų anoreksija: „Tyliu, nes nesu pratusi sakyti to, ką galvoju... Kai manęs ko paklausia atsakau „taip" arba „ne", – taip išsako savo nerimą Sara.

     Šią knygą siūlau skaityti draugams todėl, kad suprastų, jog reikia mokėti išsakyti savo nuomonę, jausmus, nes tai gali pakeisti tavo gyvenimą."


     Mintimis apie skaitytas knygas dalijasi ir Lapių pagrindinės mokyklos mokiniai:

     Deimantė Č. (6 kl.) apie Michaelio Morpurgo knygą „Gimęs bėgti. Nepaprasto šuns gyvenimas": „Man ši knyga labai patiko, joje vaizduojama pagalba, pasiaukojimas dėl šuns."

     Darius V. (6 kl.) apie Joachimo Friedricho knygą „Erikas ir boksininkė avis": „Man ši knyga labai patiko, nes joje daug juokingų nutikimų ir daug daug mergaitiškos romantikos. Verta perskaityti."

     Haroldas Ž. (7 kl.) apie Melvino Burgesso knygą „Hitas": „Man ši knyga – išskirtinė, labai patiko, nes visas veiksmas atrodė lyg paremtas tikrais faktais."

     Inesa B. (7 kl.) apie Hectoro Maloto knygą „Be šeimos": „Ši knyga yra apie rastinuką Remį. Įdomi gyvenimo istorija, verčianti susimąstyti."


     Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi".

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 467 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,