Mano Gargždai



„Žalgirio“ žiemos sporto žaidynėse rajono sportininkai kėlė nugalėtojų taurę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

     Sausio 23 dieną Alytaus sporto rūmuose vyko Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynių šachmatų, šaškių ir stalo teniso varžybos. Jose puikiai kovojo Klaipėdos rajono atstovai.

 

     Tarp 15 komandų rajono stalo tenisininkai (Feliksas Žemgulys ir Martynas Buda), nors ir komandai atstovaudami dviese be moters, sugebėjo iškovoti aukštą šeštąją vietą.

    Kiek didesnė konkurencija (20 komandų) teko šaškininkams (Benediktui Pociui, Gediminui Radzevičiui ir Elenai Baltrimienei). Nuo pat varžybų pradžios mūsiškiai buvo lyderių grupėje (starte 3 pergalės iš eilės), tačiau po to mūsų šaškininkai neatlaikė varžybų spartos ir finiše nukrito į 11 vietą. Kas apmaudžiausia, paskutiniame ture burtai suvedė su varžybų nugalėtojais – vilniečiais, ir pralaimėjus tą mačą,  1-2 taškais mus aplenkė net šešios komandos. Kaip jau minėta, nugalėjo Vilniaus miesto komanda. Antri liko Anykščių rajono, treti – Alytaus rajono šaškininkai.

   Daugiausiai komandų – net 21 – susirinko kovoti prie šachmatų lentų. Pagal dalyvių reitingų vidurkį mūsų rajono komanda buvo viena iš pretendenčių į pirmąją vietą. Tačiau tai įrodyti buvo be galo sunku. Tarp moterų Daiva Dieninė, surinkusi 5,5 taško iš 7 galimų, iškovojo sidabro medalį, o Martynas Taučius (6 taškai iš 7 galimų), tapo žaidynių nugalėtoju tarp vyrų. Lyderių tandemui neblogai talkinęs trečiasis komandos narys Zigmas Bitinas į komandinę taupyklę pridėjo dar 4 taškus, to ir pakako mūsiškiams tapti varžybų nugalėtojais komandinėje įskaitoje. Tik pustaškiu atsilikę, sidabro medalius pelnė Šiaulių miesto šachmatininkai. Trečios vietos dalybose tarp Jurbarko rajono ir Alytaus miesto šachmatininkų visi rodikliai buvo vienodi, tad abi komandos pasipuošė bronzos medaliais. 

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 197 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,