Mano Gargždai



Rajono dainorėliai varžėsi zoniniame ture Kretingoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Į zoninį turą Kretingos meno mokykloje trijose amžiaus grupėse buvo išrinkta vienuolika mūsų rajono atstovų: 5 ansambliai ir 6 solistai. Klaipėdos r. sav. nuotr. Į zoninį turą Kretingos meno mokykloje trijose amžiaus grupėse buvo išrinkta vienuolika mūsų rajono atstovų: 5 ansambliai ir 6 solistai. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajono ture dalyvavę 138 dainininkai iš 18 ugdymo įstaigų atliko po 3 konkursui paruoštas dainas, iš kurių viena privaloma – liaudies. Komisija, kuriai vadovavo Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas, džiaugėsi gražiu mūsų rajono muzikos pedagogų darbu. Taip pat svečias patarė, kaip konkursui pasirinkti kūrinius, atitinkančius vaikų amžių, tobulinti ugdytinių vokalinius įgūdžius bei sceninę kultūrą, pedagogai domėjosi ir gavo individualių konsultacijų dėl konkrečių atlikėjų vokalo gerinimo.

 

Į zoninį turą Kretingos meno mokykloje trijose amžiaus grupėse buvo išrinkta vienuolika mūsų rajono atstovų: 5 ansambliai ir 6 solistai. Iš viso 62 ugdytiniai (iš jų 8 kaip pritariantieji). Zoniniame ture, kuriame be mūsų rajono atstovų varžėsi kretingiškiai, skuodiškiai, šilutiškiai ir palangiškiai,  dalyvavo solistas Pijus Dumbrauskas iš Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ (muzikos vadovė M. Norgėlienė), Kretingalės lopšelio-darželio solistas Paulius Petrauskas (muzikos pedagogė P. Kurmanskienė), solistė Viktorija Popovaitė iš Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ (vadovė R. Valskienė), Gargždų muzikos mokyklos solistė Austėja Kazlauskaitė (mokytoja D. Gerdauskienė), antrokė Urtė Stanevičiūtė iš Agluonėnų pagrindinės mokyklos (mokytoja R. Valskienė), Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos dešimtokė Lijana Judeikytė (mokytoja J. Jokšienė). Taip pat zoniniame ture pasirodė gausus ansambliečių būrys: du mokytojos N. Usevičienės parengti Gargždų muzikos mokyklos  dainos studijos „Svirplys“ ansambliai (mergaičių ir mišrus), du „Kranto“ pagrindinės mokyklos ansambliai (mokytoja R. Linkienė) ir „Minijos“ progimnazijos ansamblis (mokytoja R. Valskienė).

Vasario mėnesį sužinosime, kam nusišypsojo laimė dalyvauti paskutiniajame, televizijos, ture. Zoninio etapo vertinimo komisijoje dirbo Gargždų muzikos mokyklos mokytoja, Klaipėdos muzikinio teatro solistė Aurelija Dovydaitienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vardu dėkoju visiems muzikos mokytojams bei koncertmeisteriams, rengusiems dainorėlius „Dainų dainelės“ konkursui, už kūrybinius ieškojimus,  dalyviams – už dalyvavimą ir pozityvų požiūrį į muziką, jų artimiesiems – už palaikymą.

 

Klaipėdos rajono solistai ir ansambliai – Klaipėdos raj. savivaldybės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 179 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,