Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gedimas transformatorinėje gargždiškius paliko be elektros

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotrauka. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotrauka.

Ketvirtadienio rytas Gargžduose prasidėjo sumaištimi – kai kuriose įstaigose ir gyventojų namuose buvo nutrūkęs elektros energijos tiekimas.

 

Dingus elektrai, ne visi į darbus ir mokymo įstaigas galėjo ruoštis, kaip įpratę. Negana to, pastarųjų vadovams teko sukti galvas, ar darbai vyks sklandžiai.

Anksti ryte skambučių apie dingusią elektrą sulaukė Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ ugdytinių tėvai. Visgi čia elektros tiekimas apie 8 val. atstatytas, tad tik pusryčiai buvo patiekti kiek vėliau. Tėveliai, kurie vakarykštę dieną į įstaigą neatvedė vaikų, už mitybos paslaugas nemokės.

Dėl elektros gedimo pamokos buvo atšauktos „Minijos“ progimnazijos pagrindiniame pastate, tik kelios jos vyko pradinių klasių pastate.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba informavo, kad elektros tiekimas dalyje Gargždų miesto sutriko dėl gedimo transformatorinėje, esančioje P. Cvirkos gatvėje.

„Kol buvo šalinamas gedimas, elektros energijos tiekimą užtikrinome generatoriaus pagalba. Laikinus elektros tiekimo sutrikimus galėjo justi apie 2 tūkst. mūsų klientų. Atsiprašome dėl patirtų nepatogumų“, – apgailestavo M.Burba.

Jis teigė, kad patikimas ir saugus elektros tiekimas – ESO prioritetas, todėl nuolat atsakingai analizuojami elektros tiekimo rodikliai ir, esant poreikiui, kuo skubiau imamasi įgyvendinti elektros tiekimo patikimumui užtikrinti būtinus investicijų projektus.

„Šiuo atveju taip pat planuojame įvertinti elektros tiekimo patikimumo rodiklius Klaipėdos rajone ir pagal poreikį įgyvendinti modernizavimo projektus, kad panašūs gedimai nepasikartotų. Vien pernai elektros tinklo modernizavimui Klaipėdos rajone skyrėme 1,325 mln. eurų investicijų“, – aiškino M.Burba.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,