Mano Gargždai



Užgavėnių sostinė Klaipėdos rajone – Smilgynai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Suvienijus pajėgas, nutarta Užgavėnes organizuoti ne Gargžduose, o Smilgynuose. R.Rapalienės nuotr. Suvienijus pajėgas, nutarta Užgavėnes organizuoti ne Gargžduose, o Smilgynuose. R.Rapalienės nuotr.

Šiandien šalyje šurmuliuos persirengėliai. Užgavėnes minės ir Klaipėdos rajono kaimai ir miesteliai. Visgi Užgavėnių sostine drąsiai galima skelbti Smilgynus, kur vasario 9 d., antradienį, 18 val., organizuojama didžiulė šventė.

 

Suvienijo pajėgas

Praėjusį antradienį į pasitarimą dėl Užgavėnių organizavimo Smilgynuose sugužėjo būrys interesantų iš Gargždų kultūros centro ir jo skyrių, Dauparų-Kvietinių seniūnijos, bendruomenių, „Minijos“ medžiotojų ir žvejų būrelio.

Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė paaiškino, kad ne Gargžduose, o Smilgynuose Užgavėnes nutarta rengti nes gargždiškiai didelio entuziazmo ir nerodydavo – į šventes ateidavo nepersirengę, pavalgydavo kepamų blynų ir skirstydavosi, o šiemet iniciatyvą parodė smilgyniškiai.

„Sulaukėme pasiūlymo iš Smilgynų. Surengėme susirinkimą ir geranoriškai nutarėme pabandyti. Galbūt atrasime naujus Platelius – Plungėje Užgavėnės taip pat nerengiamos, visi važiuoja į Plateliuose vykstančią šventę“, – teigė B.Oželienė.

Dauparų-Kvietinių seniūnė Judita Čekuolienė antrino, kad į šventės organizavimą kibo jungtinės pajėgos, suinteresuotos ne ateiti į renginį ir pasižiūrėti, ką kiti parodys, o norintys patys daryti. Seniūnė pabrėžė, kad smilgyniškiai užkrėtė savo entuziazmu.

„Šventės vyksta Kvietiniuose, Dauparuose... Pamanėme – kodėl nesuorganizavus kokios šventės pas mus. Tuo labiau, kad mūsų bendruomenė jau tiek metų Užgavėnes organizuoja. Kasmet važiuojame per kaimus, kviečiame gyventojus į šventę. Šiemet sumanėme sujungti didesnes pajėgas“, – kalbėjo bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ valdybos narys Algirdas Žemgulis.

 

Užsakė transportą

Kelias valandas truksianti Užgavėnių šventė bus tradicinė ir nuotaikinga: kovos Lašininis ir Kanapinis, liepsnos Morė, skambės kapelų dainos. Smilgyniškiai šventės dalyvius žada vaišinti arbata ir blynais. Jų prikepti ketina ir renginyje dalyvausiančios Dauparų ir Jonušų bendruomenės. Gardžių vaišių taip pat žada paruošti medžiotojai.

Prieš vykstant į Užgavėnių šventę, verta pasirūpinti kaukėmis, nes originaliausi persirengėliai bus apdovanoti.

Beje, pasirūpinta ir neturinčiaisiais kaip nuvykti į Smilgynus. Prieš renginį, 17.30 val., Gargždų kultūros centro kieme lauks 50 vietų autobusas. Tiesa, į autobusą galės patekti tik Užgavėnėms pasiruošę dalyviai – persirengėliai. Jei planuojate vykti autobusu, būtina registracija el.paštu arba tel. 8 606 13 980. Registracija vyks iki vasario 8 d.

Taip pat 17.30 val. 20 vietų autobusas šventės link pajudės nuo Dauparų bendruomenės namų.

 

Užgavėnių Klaipėdos rajone renginių gidą rasite ČIA.

 

uzgavenes-smilgynai

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 306 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,