Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paaiškėjo, kas pateko į „Dainų dainelės“ turą televizijoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
 Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ mišrus ansamblis. R.Rapalienės nuotrauka. Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ mišrus ansamblis. R.Rapalienės nuotrauka.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ zoniniame ture, kuris vyko Kretingos meno mokykloje, dalyvavo vienuolika Klaipėdos rajono atstovų: 5 ansambliai ir 6 solistai. Iš viso – 62 ugdytiniai (iš jų – 8 kaip pritariantieji).

 

Jau tapo aišku, kad į IV turą televizijoje pateko solistas Pijus Dumbrauskas iš Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ (muzikos vadovė M. Norgėlienė), Kretingalės lopšelio-darželio solistas Paulius Petrauskas (muzikos pedagogė P. Kurmanskienė), solistė Viktorija Popovaitė iš Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ (vadovė R. Valskienė), antrokė Urtė Stanevičiūtė iš Agluonėnų pagrindinės mokyklos (mokytoja R. Valskienė), Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos dešimtokė Lijana Judeikytė (mokytoja J. Jokšienė). Taip pat šiame ture pasirodys gausus ansambliečių būrys: du mokytojos N. Usevičienės parengti Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ ansambliai (mergaičių ir mišrus), du „Kranto“ pagrindinės mokyklos ansambliai (mokytoja R. Linkienė) ir „Minijos“ progimnazijos ansamblis (mokytoja R. Valskienė).

 

Apie konkursą

„Dainų dainelę“ organizuoja Nacionalinė M.K. Čiurlionio menų mokykla. Kas du metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60-ties Lietuvos savivaldybių. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Vertinant ansamblius dar atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus). Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių. Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų. Per visą Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

 dainudainele.lt informacija

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,