Mano Gargždai



Rajono bendruomenėse – Užgavėnių siautulys (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Išskirtinės Užgavėnės surengtos Doviluose. Simos Ulvikienės nuotr. Išskirtinės Užgavėnės surengtos Doviluose. Simos Ulvikienės nuotr.

Kaip ir visi, Klaipėdos rajono gyventojai pasiilgo pavasario. Tad jau nuo savaitgalio jie įnirtingai vijo žiemą iš savo kiemų.

 

Didelė Užgavėnių šventė šiemet suorganizuota Smilgynuose, į kurią buvo pakviesti ne tik vietiniai gyventojai, bet ir svečiai iš viso rajono. Kaip ir dera, renginio metu į kovą kibo Lašininis ir Kanapinis, supleškėjo Morė. Šventės dalyviai buvo vaišinami arbata, blynais, šviežienos priruošė „Minijos“ medžiotojų klubas. Nors oras pasitaikė ne pats geriausias, Užgavėnių Smilgynuose dalyviai pasistengė iš peties – apdarai ir kaukės buvo vienos už kitą dailesnės.

Originaliai žiemos palydas atšventė doviliškiai. Etninės kultūros centre, vakar tapusiame Dovilų etninės mados centru, surengtas šiuolaikinis Užgavėnių mados festivalis (infekcija). Šventės metu buvo galima ne tik paganyti akis į išskirtines kaukes, bet ir paskanauti kulinarinių patiekalų, pasiklausyti kapelos „Martvežiai“ atliekamų kūrinių.

Užgavėnės nuotaikingai atšvęstos ir Drevernoje.

„Morę ir „liečynas“ darėm, kaimynus ir draugalus lankėm, trobas prikūrenom ir per patį lietų duris plačiai atidarėm – suėjo į balių visi – ir Drevernos darželinukai, ir mokinukai, ir vietiniai, ir atvykėliai „žydukai“. Ką ir bepažinsi – visi linksmi, smagūs... Savo griekus, sunkias mintis į šiaudą sudėję ir į Morės kišenę įbrukę, pakūrė ją be jokių gailesčių... Tai atlikę, blynus šmekiojo, gaspadinei dėkavojo... Buvo buvo – kaip nebuvo!“ – nuotaikingai apie vykusią šventę pasakojo Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė.

Užgavėnių šurmulys jau nuaidėjo ir Jakuose, Veiviržėnuose, Agluonėnuose, kitose gyvenvietėse. Su žiema taip pat atsisveikino darželiai, mokyklos ir kitos įstaigos.

Nuotraukos iš žiemos palydų rasite nuorodose: Jakuose, Veiviržėnuose, Agluonėnuose, Kisiniuose.

 

Užgavėnių šėlsmas Doviluose, Smilgynuose, Drevernoje ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje – Simos Ulvikienės, Sandros Vaičienės, Virginos Asnauskienės ir Dominykos Amboževičiūtės fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 157 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,