Mano Gargždai



Gargždų tinklininkai įrodė pranašumą Mero taurės turnyre

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Varžybų prizininkai. Sporto centro nuotr. Varžybų prizininkai. Sporto centro nuotr.

Savaitgalį Gargžduose vyko tradicinis tinklinio turnyras Klaipėdos rajono savivaldybės mero taurei laimėti. Į dvi dienas trukusį turnyrą atvyko komandos iš Šiaulių, Kaišiadorių, Rietavo, Plungės, Jonavos, Panevėžio, Klaipėdos, Gargždų ir Kaliningrado. Iš viso varžybose dalyvavo 11 komandų – penkios vyrų ir šešios moterų.

 

Pirmą varžybų dieną komandos žaidė grupės ir pusfinalio varžybas, antrą dieną –  dėl trečių ir pirmų vietų. Moterų grupės varžybose komandos užėmusios pirmas ir antras vietas iškart pateko į pusfinalį, likusioms dar  teko pasivaržyti ketvirtfinalyje dėl patekimo į jį. Moterų komandos buvo suskirstytos į A ir B pogrupius po tris komandas. A pogrupyje rungtyniavo Gargždų, Panevėžio ir Jonavos komandos, B pogrupyje – Šiaulių, Kaišiadorių ir Kaliningrado.

A  grupės moterų  varžybose I vietą iškovojo gargždiškės, kurios rezultatu 2:0 nugalėjo Panevėžio ir 2:1 Jonavos komandas. Antra vieta atiteko Jonavos tinklininkėmis, kurios 2:0 nugalėjo panevėžietes, bet  0:2 pralaimėjo Gargždų tinklininkėms.

B pogrupyje pirmąją vietą užėmė Kaišiadorių tinklininkės, kurios 2:0 nugalėjo  šiaulietes ir 2:1 parklupdė tinklininkes iš Kaliningrado. Antra vieta tenkinosi Kaliningrado žaidėjos, kurios 2:0 įveikė Šiaulių komandą  ir 1:2 pralaimėjo Kaišiadorių ekipai.

Ketvirtfinalio varžybose Kaliningrado tinklininkės rezultatu 2:0 nugalėjo Panevėžį, o šiaulietės rezultatu 2:0 pranoko Jonavą.

Tapo aišku, kad pirmame pusfinalyje susitiks Kaliningrado ir Gargždų komandos, o antrame – Šiaulių ir Kaišiadorių tinklininkės. Varžybas tarp Kaliningrado ir Gargždų komandų rezultatu 2:1 laimėjo svečiai iš Rusijos, o kitame pusfinalyje tarp Šiaulių ir Kaišiadorių pergalę rezultatu 2:0 iškovojo kaišiadoriškės.

Varžybose dėl trečios vietos susitiko Gargždų ir Šiaulių tinklininkės. Gausiai vietos sirgalių palaikomos gargždiškės rezultatu 2:0 įveikė šiaulietes ir iškovojo trečią vietą.

Moterų tinklinio finale tarp Kaliningrado ir Kaišiadorių vyko atkakli kova. Pirmą setą nesunkiai laimėjusios kaišiadoriškės, antrą pralaimėjo, todėl turnyro nugalėtojui išsiaiškinti prireikė trečio seto. Lemiamas setas vyko ypač dramatiškai. Varžybų pabaigoje jau atrodė, kad Kaišiadorių tinklininkės, pirmaudamos rezultatu 14:9, jau turi pergalę kišenėje, bet sėkmingai sužaidusios kelias atkarpas iš eilės viešnios iš Kaliningrado ne tik išlygino rezultatą, bet jį ir persvėrė bei laimėjo trečią setą rezultatu 16:14. Dramatiškose varžybose rezultatu 2:1 pirmąją vietą iškovojo Kaliningrado tinklininkės.

Kadangi vyrų buvo 5 komandos, varžybos vyko rato sistema. 1-2 vietas užėmusios komandos pateko į finalą, 2-3 vietas užėmusios komandos kovojo dėl trečios vietos.

Vyrų tinklinio varžybos vyko ypač atkakliai. Daugumoje varžybų nugalėtojui išsiaiškinti prireikė žaisti visus  tris setus. Sužaidus grupės varžybas, tapo aišku, kad į finalą pateko Gargždų SC I komanda, grupės varžybose iškovojusi visas pergales ir Gargždų SC II komanda, kuri pralaimėjo tik Gargždų I komandai. Varžybose dėl trečios vietos žaidė Rietavo ir Plungės komandos. Po permainingos kovos rezultatu 2:1 bronzos medalius iškovojo  rietaviškiai.

Varžybose dėl I vietos susitiko Gargždų SC I ir Gargždų SC II komandos. Pirmąjį setą nesunkiai laimėję Gargždų SC I tinklininkai, antrajame turėjo gerokai paplušėti. Visgi, aukščiausioje Lietuvos tinklinio lygoje rungtyniaujantys Gargždų SC I komandos žaidėjai įrodė savo pranašumą prieš savo dublerius ir nugalėjo juos rezultatu 2:0 bei tapo Klaipėdos rajono Mero taurės vyrų tinklinio varžybų nugalėtojais.

Finalines varžybas stebėjęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas negailėjo gražių žodžių turnyro dalyviams, džiaugėsi įdomiomis ir atkakliomis kovomis bei palinkėjo komandoms sėkmės ateityje.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis ir medaliais, o geriausi komandų žaidėjai suvenyrais. Naudingiausiais finalinių varžybų žaidėjais tapo: Vilius Vasiliauskas (Gargždų SC II), Justinas Kalnelis (Gargždų SC I), Viktorija Gagieva (Kaliningradas) ir Raminta  Leščinskaitė  (Kaišiadorys).

 

Varžybų ir apdovanojimų akimirkos – Sporto centro nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 594 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,