Logo
 Spausdinti šį puslapį

Netyla renginio „Kas po to?“ įspūdžiai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Renginio vedėjai Tadas Kairys ir Rasa Syminaitė. Dominykos Ambroževičiūtės nuotr. Renginio vedėjai Tadas Kairys ir Rasa Syminaitė. Dominykos Ambroževičiūtės nuotr.

„Kas po to?“ — vasario 20 dieną, šeštadienį, įvykęs renginys moksleiviams. Jo metu buvo pristatinėjamos 8 profesijų kryptys, pasakojama, kaip pažinti save ir pasirinkti teisingą profesinę sritį po mokyklos.

 

Turbūt ne viena aš galiu pasakyti — renginys tikrai labai sėkmingas. Įžengus į Kultūros centrą nustebino itin šiltas ir vaišingas sutikimas: sušalę galėjome vaišintis kava ar arbata, susipažinti su pranešėjais.

Po atidarymo tęsėsi pranešimai pagrindinėje salėje. Projektų vadovė Neringa Stroputė supažindino jaunuolius su perspektyviomis studijomis, profesijomis Lietuvoje globaliame kontekste. Taip pat svarbią temą — kur ir kaip save atrasti — palietė psichologė Gabija Čeledinaitė. Savanoris, anglų kalbos mokytojas Saulius Varnelis papasakojo, kaip savanorystė įvairiose srityse ir šalyse gali padėti suprasti, ko nori, ir susirasti darbą.

 Po renginio atidarymo pranešimo įvyko pirmieji 4 susitikimai skirtingose erdvėse — verslo, komunikacijos, menų ir informacinių technologijų.

Pati lankiausi menų erdvėje, kur savo patirtimi dalijosi architektė Jūratė Cirtautaitė, aktorė Martyna Kerpytė ir kino prodiuserė Rimantė Daugėlaitė. Pranešėjos pasakojo apie sunkų kelią nuo pat pirmo kurso iki ten, kur yra dabar, skatino planuojančius mokytis menų stojamiesiems egzaminams ruoštis jau dabar, nebijoti siekti savo svajonių.

Vėliau pagrindinėje salėje klausėmės video kūrėjo Sauliaus Balčiūno pranešimo, kuriame jis pasakojo, kaip idėja gali tapti verslu. Taip pat išgirdome ir renginio iniciatorės Rasos Syminaitės smagų pasakojimą, skatinusį jaunimą išeiti iš komforto zonos ir išvažiuoti pasisemti patirties į užsienį. Po pietų laukė susitikimai dar keturiose erdvėse — socialinių mokslų, biomedicinos, fizinių mokslų ir inžinerijos. Klausytojai po pranešimų galėjo susitikti bendroje erdvėje, pasikalbėti.

Komunikacijos ir biomedicinos erdvėse apsilankiusi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos vienuoliktokė Austėja Šatkutė teigė, kad pranešimai buvo labai įdomūs: „Įsitikinau, kad studijuojant mediciną tikrai bus daug darbo. Patiko, kad pranešėjai kalbėjo aiškiai, atsakė į visus klausimus“.

„Renginys gerai suorganizuotas, nors ir buvo šiokių tokių techninių problemų. Buvau IT ir inžinerijos erdvėse, buvo tikrai įdomu ir tik dar kartą įsitikinau, kad dirbant programuotoju kasdienis darbas nebus monotoniškas“, – įspūdžiais dalinosi gimnazijos vienuoliktokas Paulius Pocius.

Renginiu džiaugėsi ir „Vaivorykštės“ gimnazistas Laurynas Alekna.

„Man asmeniškai „Kas po po?“ paliko geriausias emocijas, motyvavo toliau siekti savo tikslų. Išgirdau konkrečių pavyzdžių, kaip labiau įsitvirtinti savo srityje studijų metu, kaip svarbu yra bendrauti su bendraminčiais ir ieškoti bendrų idėjų. Tikiuosi kitąmet, net ir studijuodamas, rasiu galimybę grįžti ir vėl sudalyvauti šiame renginyje bei pasisemti naujos patirties ir minčių“, – atviravo verslo ir fizinių mokslų pranešimų klausęs abiturientas.

Renginyje dalyvavęs Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos prezidentas Povilas Kelbauskis irgi gyrė renginį ir teigė, kad jis labai reikalingas ir kitais metais.

„Labiausiai patiko gamtos mokslų paskaitos, turbūt dėl to, kad pats tą kryptį planuoju rinktis“, – sakė jis. 

Teigiamų emocijų taip pat neslėpė dešimtokė Dominyka Ambroževičiūtė: „Renginys labai patiko, kaip pirmą kartą organizuojant, tai labai vykusiai viskas pavyko. Labai buvo smagu, kad pranešėjai kalbėjo ne apie sėkmės istorijas, o būtent apie tai, kas buvo sunkiausia, dėl ko reikėjo labiau pasistengti, kokie buvo nusivylimai. Privertė visai kitu kampu pažiūrėti į tam tikras profesijas“.

 Mergina sakė, kad, nors iš vienos pusės gaila, jog atvyko ne tiek daug žmonių, kiek tikėtasi, iš kitos pusės – tai galbūt net ir geriau – daugiau buvo galima pabendrauti su pranešėjais.

„Taip pat labai pagirtina, kad po renginio galėjai prieiti prie pranešėjo ir pasikalbėti. Kiek renginių teko dalyvauti, taip niekada nebūdavo. Kitąmet siūlyčiau padaryti dar porą pranešimų bendromis temomis pagrindinėje salėje“, – patarimą organizatoriams davė moksleivė.

 Renginyje stebino ne tik sukurta jauki aplinka ar į visus klausimus atsakyti pasiruošę pranešėjai, bet ir „Robotikos mokykla“, „Technariumo“ komanda, kuri, pasak P. Pociaus, įrodo, kad savo ateitį kurti galima ne vien sėdint paskaitose, bet ir kažką veikiant, konstruojant.

 Pirmą kartą Gargžduose įvykęs tokio masto renginys buvo labai sėkmingas: glaudus ryšys tarp žiūrovo ir pranešėjo, sukurta jauki aplinka, atsakyta į svarbius klausimus ir galbūt net padėta apsispręsti dėl ateities — su tokiais įspūdžiais ir mintimis po renginio gyvena jaunimas.

 

Daugiau renginio akimirkų rasite ČIA.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,