Mano Gargždai



Perskaitytų knygų įspūdžiais dalinasi „Vaivorykštės“ gimnazistė

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Knygų viršeliai. Knygų viršeliai.

Prie knygų skaitymo skatinimo iniciatyvos prisijungia vis daugiau mėgstančiųjų skaityti. Šįkart svetainės rubriką „Dalinuosi“ papildė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistės Andželikos Skuodaitės rekomendacijos.

 

Romanas „Alchemikas“

„Alchemikas“ – tai savotiškas romanas-pasaka, pagrįstas rytietiška išmintimi, parašytas  brazilų rašytojo  Paulo Coelho. Kūrinyje yra apstu išmintingų minčių, kurios pravers kasdieniniame gyvenime.

Šiame tekste pasakojama apie ispanų kilmės piemenį, kuris atsisakęs kunigystės pasirinko piemens gyvenimą. Pardavęs visą savo turtą – avių bandą –  Santjago keliauja į kitą žemyną, prie Egipto piramidžių, taip siekdamas įgyvendinti savo asmeninę legendą. Knyga pakankamai aiški,  bet išskirtinė paprasta raiška. Viena iš ypatingai patikusių minčių – „Galimybė įgyvendinti svajonę – štai kas gyvenimą daro įdomų. Nesvarbu, kas tu esi ir ką veiki, jei ko nors tikrai nori, šis tavo troškimas yra gimęs Pasaulio Sieloje. Jį įvykdyti ir yra tavo misija žemėje. Ir kai tu tikrai ko nors trokšti, visas pasaulis slapta padeda tau įgyvendinti šį troškimą.“

Ši knyga man sukėlė nemažai puikių emocijų ir minčių, o kai kuriais momentais net privertė apmąstyti savo asmeninį gyvenimą. Rekomenduoju visiems atidžiai perskaityti  Paulo Coelho kūrinį „Alchemikas“.

 

Romanas „Tūkstantis saulių skaisčių“

Romaną „Tūkstantis saulių skaisčių“ parašė Afganistano rašytojas Khaled Hosseini. Tai – įtaigi dramatiška ir lyriška istorija, verčianti gniaužtis širdį iš skausmo ir džiaugsmo.

Naujojo Khaledo Hosseinio romano centre – dvi moterys, tapusios sukrėtimų, sugriovusių Afganistano gyvenimą, aukomis. Abi jos skirtingo amžiaus, skirtingų kartų, iš skirtingo socialinio sluoksnio, skirtingų vietovių ir mokymų. Rodos, tarp jų visiškai nieko bendro, tačiau kūrinio veikėjoms kartu tenka išgyventi labai daug tiek šeimoje, tiek dėl savo mylimos šalies likimo. Pasakojimas apima praktiškai visą Afganistano istoriją. Pradedant nuo gerųjų laikų iki įžengiant Tarybų Sąjungos tankams, einant per komunistų okupaciją, Talibano viešpatavimą, žudymus, neramumus, sprogdinimus iki amerikiečių įsikišimo ir bandymo atstatyti šalį. Moterims tenka kasdien stebėti,kaip aplink miršta mylimi broliai, seserys, tėvai ir mylimieji, kentėti ir netgi savo namuose nesijausti saugioms dėl tirono vyro. Knygoje netrūksta epizodų apie visą galinčią meilę, kuri suteikia viltį ir tikėjimą ateitimi.

Man labai patiko ši knyga: buvo sunku nuo jos atsitraukti. Neįtikėtina, kokios kančios ir beprotybės kupinas Afganistano žmonių gyvenimas - ypač moterų. Tai grožinės literatūros kūrinys, tačiau nesunku suprasti, kad tai realaus gyvenimo atspindys.

Romanas „Tūkstantis saulių skaisčių“ – vienas iš tų, kuriuos drąsiai traukiu į mėgstamiausių ir įdomiausių kada nors skaitytų knygų sąrašą. Neišpasakytai džiaugiuosi, kad gyvename normalioje šalyje, kur, norint išeiti į gatvę, nereikia vyro, kuris lydėtų, nes kitaip gali būti sumušta ir parsiųsta namo, kur vyrai negali turėti kelių žmonų, kur tavo problemos nėra „tik šeimos reikalas“... Perskaitę nepasigailėsite.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu   ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi".

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 512 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,