Mano Gargždai



Klaipėdos rajone paskelbta gripo epidemijos pabaiga

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Per paskutiniąsias vasario mėnesio savaites Klaipėdos rajone sumažėjo registruotas sergamumas gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų (ŪVKT) ligomis ir buvo žemiau epideminio lygio: vasario 15–21 dienomis sergamumas buvo 55,9 atvejai/10 000 gyventojų, vasario 22–28 dienomis – 60,2 atvejų/10 000 gyventojų.

 

Paskutinę vasario savaitę 70,2 procentų visų sirgusiųjų buvo vaikai iki 17 metų amžiaus.

Sergamumas gripu laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10-čiai tūkstančių gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKT infekcijų atvejų. Sergamumui sumažėjus, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai Klaipėdos rajono savivaldybei pateikė siūlymą dėl gripo epidemijos atšaukimo.

 

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Klaipėdos rajone 2016 metų sausio–vasario mėnesiais:

gripo-ep-pab

 

2016 m. kovo 1 d. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Nr. AV-409 paskelbta gripo epidemijos pabaiga.

Tačiau, sergamumui gripu ir kitomis virusinėms kvėpavimo takų ligomis tebesant pakankamai aukštam, ir toliau rekomenduojama laikytis tam tikrų priešepideminių priemonių: kruopščiai plauti rankas su muilu ir vandeniu, nes daugiausia infekcijų, tarp jų ir gripo bei kitų ŪVKT ligų, sukėlėjų iš aplinkos į burną, nosį, akis mes atsinešame savomis rankomis. Kosint ar čiaudint reikia užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis. Būtina dažnai vėdinti patalpas, drėgnu būdu valyti horizontalius paviršius, tinkamai apsirengti, vengti sąlyčio su sergančiais žmonėmis. Susirgus, kuo skubiau kreiptis į gydytoją ir neiti į darbą, kolektyvus bei nevesti vaikų į ugdymo įstaigą.

Šiuo laikotarpiu vis dar nereikėtų lankyti ligonių nei ligoninėse nei namuose, įstaigose, kitose darbovietėse reikia suintensyvinti patalpų vėdinimą, visų paviršių valymą drėgnu būdu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 164 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,