Mano Gargždai



Sukritikavo pasiūlytus Klaipėdos rajono prekės ženklus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Galimi prekės ženklų variantai. Galimi prekės ženklų variantai.

Klaipėdos rajono savivaldybės užsakymu vykdomas Klaipėdos rajono prekės ženklo bei rinkodaros ir komunikacijos strategijos kūrimas, kuris atsieis 9 438 Eur. Jį atliekanti MB „ICONUS“ praėjusią savaitę pristatė 3 variantus ir pakvietė gyventojus pareikšti savo nuomonę.

Abejingas šiam klausimui neliko Gargždų kultūros centro renginių režisierius Vaidas Kvedaras. Publikuojame jo nuomonę.

 

Logotipas „Čia gera gyventi“: Atsižvelgus į rajono geografiją, šis ženklas visiškai neidentifikuoja rajono ir neatskleidžia to, ką rajonas turi. Ženklo motyvas paimtas iš „Google maps“ vietos žymėjimo, o Klaipėdos rajonas ne vieta žemėlapyje, o kur kas daugiau. Suprantu, kad norima parodyti vietą, kur gera gyventi, bet ne nuo vietos parodymo žmogus nori gyventi, o nuo tos vietos unikalumo. Kodėl visi nori gyventi prie jūros? Nes jūra nuo seno traukia žmones kaip poilsio oazė.

Logotipas „Sugalvok norą“: Visų pirma Klaipėdos rajonas nėra ta vieta, kuri pildo norus, nes bet kokiu atveju kiekvienam reikės investuoti savo pinigėlius, kad galėtų išpildyti savo norus. Gal mano noras – išskristi į kosmosą, ir ką? Klaipėdos rajonas man padės? Šis logotipas nėra solidus, jis tiktų tik kokiai akcijai.

Logotipas „Atveria horizontus“: Europa ir pasaulis seniai atvėrė visus horizontus ir žmonės pradėjo migruoti. Logotipas su juodomis sienomis ne kviečia, o tarsi uždaro viename išplaukusiame vandens telkinyje, kuris primena vaikystę ir lietaus balose benzino spalvotas liekanas.

Visi logotipai yra šūkio pagrindu kurti, nėra prekės pavadinimo, prie kurio būtų šūkis.

Keista, kad kūrėjai žiūri paviršutiniškai: per statybą, pramonę ir panašiai. Verslas kuriasi ten, kur jam palankios sąlygos, žmonės kuriasi ten, kur gera gyventi, tad šiek tiek nesuprantu, ką nori Klaipėdos rajonas parduoti ar pristatyti. Į kokius vandenis mes plauksime su šiuo ženklu – Europos lygmenyje ar tik rajoniniame?

Mano nuomone, jau seniai atrastas ženklas ir tekstas, o aš dar pridedu šūkį: „4 VANDENŲ KRAŠTAS“ – PAJUSK GYVENIMĄ“. Tai visiškai atspindi rajoną, suteikia pozityvą, norą gyventi. Tai – išskirtinis Lietuvos rajonas, turintis 4 vandenis: Kapstato ežerą, Minijos upę, Kuršių marias bei Baltijos jūrą. Tai ir yra šio rajono išskirtinumas ir atspindi šį kraštą. Tokioje vietoje norisi kurti gyvenimą su šeima, kurti savo verslą ir gyventi ramioje, gražioje aplinkoje.

 

Tai yra subjektyvi nuomonė, redakcija už jos turinį neatsako.

Turite savo nuomonę apie šiuos ženklus? Rašykite

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 289 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,