Mano Gargždai



Vidos Gečienės darbų parodoje – šilti ir nuoširdūs prisilietimai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Parodos autorę Vidą Gečienę (kairėje) sveikino draugės Rekvita Bagdonienė ir Šarūnė Petruškevičienė. S.Ulvikienės nuotr. Parodos autorę Vidą Gečienę (kairėje) sveikino draugės Rekvita Bagdonienė ir Šarūnė Petruškevičienė. S.Ulvikienės nuotr.

„Čia pat Gargžduose – patys nuostabiausi žmonės“, – kovo 8-ąją kūrybinę darbų parodą „Prisilietimas“ surengusią Vidą Gečienę pristatė Gargždų J.Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė.

 

47 metus visai šalia Gargždų gyvenanti ir šiam miestui kurianti V.Gečienė, paskatinta draugų, pirmą kartą pasiryžo viešai pristatyti savo kruopščius darbus: piešinius, atvirutes, karolius, mezginius, dekoracijas.

„Nuo ko viskas prasidėjo? Pradžių pradžia – mano mama, tai ji pradėjo mokyti mane megzti“, – kūrybos ištakas prisiminė puikia nuotaika visada spinduliuojanti V.Gečienė.

Moteris atviravo, kad ilgainiui jos kuriamų rankdarbių spektras plėtėsi: „Esu labai smalsus žmogus, norisi viską išbandyti, patirti. Jeigu susidomiu kažkuo, ieškau mokytojos arba pati studijuoju, kad tai galėčiau daryti. O dabar – mokau kitus“.

Parodoje dalyvavusi V.Gečienės mama atskleidė, kad kūrybos gyslelę turi visa moteriškoji šeimos linija. Megzti, siūti, austi gebėjo ir mamos mama, pradmenų jau mokoma ir proanūkė.

V.Gečienės teigimu, pirmiausia kilo mintis pristatyti vien tik piešinių parodą, bet paraginta organizatorių ji atnešė ir daugiau sukurtų darbų.

Šiltų ir nuoširdžių žodžių parodos autorei negailėjo gausiai susirinkę artimieji, draugai, pažįstami, kolegos.

„Ši paroda labai įvairiapusiška. Vienas iš išskirtinių Vidos bruožų – labai kruopštūs darbai: nuo piešinio iki atviruko ar karolių, kurie suverti iš tūkstančių karoliukų. Vidos nuostabus pojūtis gyvenimui, grožiui, gebėjimas jį perteikti kitam. Vida – fantastiško gerumo mokytoja, nėra kruopštesnio ir atviresnio mokytojo mano kelyje sutikta“, – bendramintės talentais džiaugėsi Šarūnė Petruškevičienė.

Kolegė linkėjo jai šeimos supratingumo, nes „kūrėjas tarsi ir yra čia, bet iš tiesų jo nėra“.

„Čia savas dangus. Mes prie vietinių žvaigždžių priprantame ir pastebime, kad jų nėra, tik kai jos pradingsta. Norisi palinkėti, kad matytume kuo daugiau tokių žvaigždžių savo padangėje“, – nuoširdžią sveikinimo kalbą baigė Š.Petruškevičienė, čia pat parodos „kaltininkei“ skyrusi dovaną – savo atliekamą dainą.

Daugelis susirinkusiųjų pastebėjo, kad V. Gečienės kūryba atsiskleidžia ne tik rankdarbiuose: moteris vaidina teatre, daug laiko skiria meniniam darbui su neįgaliaisiais.

Pasveikinti kolegės susirinko ir Gargždų teatro aktoriai, režisierius.

Gargždų kultūros centro renginių režisierius Vaidas Kvedaras sveikindamas dėkojo V.Gečienei už kūrybos pamoką.

„Vida mane išmokė išlankstyti iš popieriaus gervę. Aš jau daugiau nei metus laiko kiekvieną dieną padarau po vieną gervę ir dedu į stalčių. Ir dabar jų yra virš 500-ų. Tai – gražus, įdomus simbolis. Ačiū, kad ir man įkvėpei tos kūrybos“, – parodos atidaryme kalbėjo V.Kvedaras.

Renginio metu skambėjo Gargždų muzikos mokyklos tradicinių kanklių ansamblio atliekamos melodijos (mokytojos Jūratė Jatulienė ir Danguolė Liutikienė).

Renginį pratęsė edukacinė popietė „Smegenų joga“, kurios metu dalyviai turėjo galimybę susipažinti su kūrybiškumą, susikaupimą ir gerą savijautą skatinančiu meno būdu – dzenraizgymu.

Primename, kad V.Gečienė – sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ tarybos narė ir VšĮ „Revilita“ meninių užsiėmimų vadovė. Moteris yra pelniusi Gargždų bendruomenės įsteigtą „Tauriosios širdies“ apdovanojimą, yra viena iš akcijos „Įsupkime gerumą“ organizatorių.

Parodą apžiūrėti galite Gargždų Jono Lankučio viešosios bibliotekos skaitykloje.

 

V.Gečienės darbų parodos atidarymo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 241 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,