Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tarp 50 inovatyviausių verslų, sukurtų moterų – ir gargždiškių įmonė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Tarp inovatyviausių –  ir Gargžduose įkurta Ramunės Jurčiukonienės ir Indrės Racevičiūtės-Pliuškienės įmonė  „Ramindrė“, kuri teikia logistikos ir buhalterijos paslaugas. bznstart.lt ekrano nuotr. Tarp inovatyviausių – ir Gargžduose įkurta Ramunės Jurčiukonienės ir Indrės Racevičiūtės-Pliuškienės įmonė „Ramindrė“, kuri teikia logistikos ir buhalterijos paslaugas. bznstart.lt ekrano nuotr.

Moterų sukurti verslai neatsiejami nuo žaismingumo ir išradingumo. Jauno verslo kūrėjos nepaliaudamos siekia paversti pasaulį gražesniu, jaukesniu ir jautresniu. Verslo portalas „BZN start“ jau antrą kartą kartu su ištikimais partneriais sudarė inovatyviausių moterų sukurtų jaunų verslų sąrašą, jis skelbiamas didžiausiame e. leidinyje „TOP 50 inovatyviausių verslų, sukurtų moterų“.

 

Verslas įprasmina kasdienybę

Įdomu tai, kad inovatyviausius verslus sukūrusios moterys kilusios iš septyniolikos Lietuvos miestų ir keturių rajonų. Daugiausia jauno verslo kūrėjų moterų yra iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Radviliškio ir Panevėžio. Analizuojant inovatyviausių verslininkių amžių, paaiškėjo, kad vidutinis moterų amžius yra 33 metai. Vyriausiai verslininkei šiuo metu yra 47-eri, o jauniausiai – 24-eri. Moterų verslai dažnai gimsta keičiantis asmeniniam gyvenimui, jie įkvėpti ieškojimų, žinių ir patirties, sukauptos dirbant samdomą darbą. Dauguma verslininkių prisipažino, kad verslas jų gyvenimą apvertė aukštyn kojomis. Inovatyvios verslininkės vienu balsu teigia, kad verslo kūrimas įprasmina jų kasdienybę, išmoko geriau planuoti savo laiką ir užtikrina savirealizaciją. Jaunų verslų kūrėjos ypač puoselėja pagarbą, sąžiningumą ir nuoširdų dėmesį klientui, be to, joms ypač svarbus aplinkinių palaikymas, padedantis skintis kelią pirmyn. Iki birželio mėnesio visi norintys gali balsuoti ir palaikyti jiems patinkančius jaunus inovatyvius verslus:  http://www.bznstart.lt/StartupsWomen. Šiame sąraše rasite ir Gargžduose įkurtos Ramunės Jurčiukonienės ir Indrės Racevičiūtės-Pliuškienės įmonę  „Ramindrė“, kuri teikia logistikos ir buhalterijos paslaugas.

 

Adekvatus galimybių vertinimas

Verta atkreipti dėmesį, kad šeši moterų sukurti verslai, patekę į inovatyviausių moterų sukurtų verslų TOP 50, išrinktą 2015-aisiais, nebevystomi dėl kilusių nesutarimų tarp verslo partnerių, nepasiteisinus verslo idėjai ar nesant paklausai. Pasak „Swedbank“ verslo finansavimo sprendimų padalinio vadovo Lauryno Dailydės, jaunas verslas sulaukia sėkmės, kai remiamasi logika. „Verslui gimti užtenka tik idėjos, tačiau, norint sėkmingai ją įgyvendinti, teks neišvengiamai susidurti su verslo finansų valdymu“, – įsitikinęs pašnekovas. Ekspertas išskiria pagrindines įmonėje atliekamas finansų valdymo užduotis – jos kuria palankią aplinką verslui tinkamai funkcionuoti, taip pat pinigų srautą, reikalingą kasdienėms verslo operacijoms, atsižvelgiant į verslo investicijų dydį ir patį verslo rizikos laipsnį, ir numato adekvačią verslo investicijų grąžą savininkams.

„Biok laboratorijos“ rinkodaros vadovė Romualda Stragienė teigia, kad pagrindinė produkto išleidimo į rinką klaida, kurios ne visada išvengia jauno verslo steigėjos, – nekokybiškas, nepakankamai originalus, per brangus arba per pigus produktas, nepritraukiantis potencialių klientų. Pašnekovė įsitikinusi, kad nėra blogesnio pasiūlymo nei „aukšta kokybė už žemiausią kainą specialiai tik jums“. Pasak „Biok laboratorijos“ rinkodaros vadovės, vartotojų įpročių keitimas yra ilgas ir brangus procesas, todėl jaunas verslas turėtų adekvačiai įvertinti savo galimybes. Verslo portalo „BZN start“ įkūrėja Živilė Baubonienė įsitikinusi, kad jauno verslo sėkmę lemia ne tik idėjos unikalumas, bet ir pastangos pažinti savo vartotoją ir jo poreikius bei atitinkamai priimti sprendimus. Pasak Ž. Baubonienės, ypač svarbios tokios verslininkių savybės kaip atkaklumas, smalsumas, nuoširdumas ir kantrybė.

 

Dėmesys klientų lūkesčiams ir elgesiui

„Geriau viršyti pradinius klientų lūkesčius, nei nuvilti juos per pirmą produkto ar paslaugos išbandymą“, – sako R. Stragienė. Pašnekovės teigimu, startuolių tikslas – pakartotiniai pirkimai ir teigiamos rekomendacijos, todėl, paleidus naujienas į rinką, būtina atidžiai stebėti vartotojų reakciją ir adekvačiai veikti. „Kuriant verslą ypač svarbu pažinti savo vartotojus, patenkinti jų poreikius ir pasiūlyti novatoriškų sprendimų“, – įsitikinusi verslo portalo „BZN start“ įkūrėja Ž. Baubonienė. Jaunų verslų kūrėjoms pašnekovė pataria dalytis įgyvendinto verslo idėja, nepaliauti klausinėti, kas yra potencialus vartotojas, kas pasiteisino ar nepasiteisino, ko dar trūksta, nes kritika padeda augti. „Biok laboratorijos“ rinkodaros vadovė tvirtina, kad konkurencija egzistuoja visose rinkose ir nuolat kartojasi situacija, kai atrodo, jog geros idėjos tiesiog sklando ore, išlieka tik tie, kurių produkto teikiama nauda yra vertingiausia klientui. Nepaisant daugybės informacinių šaltinių ir patarimų, kaip auginti jauną verslą, svarbiausia, kokį kelią pasirenka jauno verslo steigėjos.

 

Prie didžiausio e. leidinio „TOP 50 inovatyviausių verslų, sukurtų moterų“ įgyvendinimo prisidėjo projekto informaciniai draugai: naujienų portalas „DELFI“ ir „Žinių radijas“. Taip pat projekto partneriai: „Swedbank“, AB, „Biok laboratorija“ ir Mykolo Romerio universitetas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,