Mano Gargždai



Kada Klaipėdos rajone bus išasfaltuotas paskutinis žvyrkelis?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
 Šį mėnesį jau bus žinomas ir Užuovėjos gatvės rekonstukcijos rangovas, kuris greitu metu galės pradėti vykdyti Užuovėjos gatvės asfaltavimo darbus. Redakcijos archyvo nuotr. Šį mėnesį jau bus žinomas ir Užuovėjos gatvės rekonstukcijos rangovas, kuris greitu metu galės pradėti vykdyti Užuovėjos gatvės asfaltavimo darbus. Redakcijos archyvo nuotr.

Artėjant šiltesniems orams, Savivaldybė planuoja pradėti kelių ir gatvių tvarkymo maratoną. Su Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Sigitu Karbausku kalbėjomės apie tai, kurie Klaipėdos rajono gyventojai jau šiemet sulauks ženklaus gyvenimo kokybės pagerėjimo – sutvarkytų kelių ir gatvių.

 

Žinia, kad kone daugiausiai prašymų, pretenzijų, nusiskundimų savivaldoje sulaukiama dėl kelių tvarkymo, gatvių ir kelių asfaltavimo. Ar turite gyventojams gerų naujienų?

 Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai – priežiūrai ir tvarkymui,  priskirta virš  1 200 kilometrų žvyrkelių ir dar virš 100 kilometrų asfaltuotų kelių. Kitais Klaipėdos rajone esančiais kelias rūpinasi valstybinė įmonė „Klaipėdos regiono keliai“.

Kone kiekvienas šalia žvyrkelio gyvenantis pilietis norėtų, kad šalia jo namų ar į namus vedantis kelias, gatvė, būtų išasfaltuoti ir patogūs. Deja, kelių  asfaltavimo darbai yra brangūs, per metus Savivaldybė gali pakloti daugiausiai 2 kilometrus asfalto. Jei technologijos nesikeis ir bus tokios pat brangios, grubiai skaičiuojant, paskutiniam žvyrkeliui rajone išasfaltuoti prireiks 600 metų.

Dabar keliai tvarkomi ir asfaltuojami atrenkant juos pagal nustatytus kriterijus – gyventojų skaičių, eismo intensyvumą, kitas aplinkybes. Neretai pasitaiko, kad gauname prašymų tvarkyti, remontuoti tuos kelius, kurie priskirti „Klaipėdos regiono keliams“. Gavę gyventojų prašymą, pirmiausia tiksliname, kam priklauso kelias, kas už jį atsakingas.

Tačiau džiugesnių žinių taip pat esama. Jei kovo mėnesio Tarybos posėdyje sumanymui pritars  politikai, Savivaldybė ketina iš biudžeto lėšų pirkti specialią mašiną žvyrkelių laistymui. Manau, kad jau gegužę pradėsime laistyti kelius. Apklausėme seniūnus, kuriuos žvyrkelius būtina laistyti,  suplanuota palaistyti 150 kilometrų žvyruotų kelių ir gatvių, pirmenybę teikiant ten, kur gyvena daugiausiai žmonių. Taigi, „Gargždų švaros“ darbuotojai, planuojama, sūriu vandeniu šiemet palaistys apie 300 kilometrų žvyrkelių, nes tyrimai ir patirtis rodo, kad palaisčius kelius gegužę, o po to – dar vieną kartą – liepą, gyventojai gali daug  patogiau keliauti ir gyventi, nes žvyrkelis nebedulka visą vasarą.

 

Nedulkantys žvyrkeliai pradžiugins ne vieną Klaipėdos rajono gyventoją, bet kai kurie džiaugsis ir asfaltuotomis gatvėmis. Kurias iš jų ketinama išasfaltuoti šiemet?

Viešieji pirkimai jau yra įvykę ir vos tik leis orai, rangovai pradės vykdyti Ramunių, Laukų, Alyvų, Pievų ir Gluosnių gatvių rekonstrukcijas Gargžduose. Šį mėnesį jau bus žinomas ir Užuovėjos gatvės rekonstukcijos rangovas, kuris greitu metu galės pradėti vykdyti šios gatvės asfaltavimo darbus. Tiesa, jai sutvarkyti greičiausiai prireiks dvejų metų.

Svarbu, kad suprojektuotas ir šiemet bus pradėtas įrenginėti dviračių takas palei karjerus atkarpoje Gargždai–Dovilai. Šiemet taip pat bus pradėta ir tilto per Upytos upę Sausių kaime, Veiviržėnų seniūnijoje, statyba.

Pradedami rengti Kretingalės Klaipėdos g. pėsčiųjų takų, Veiviržėnų Klaipėdos ir Laisvės gatvių bei Priekulės Klaipėdos g. pėsčiųjų takų techniniai projektai. Taip pat – Pašto gatvės Jakuose, Sendvario seniūnijoje rekonstravimo techninio-darbo projektas.

Džiugi žinia ir ta, kad Kelių direkcija Klaipėdos rajono savivaldybei kelių asfaltavimui skyrė panašiai tiek pat lėšų kiek ir pernai – 1 mln. 492 tūkst. 600 eurų.

Kelių priežiūrai ir atnaujinimui – einamiesiems darbams, iš Kelių direkcijos skirta 0,5 milijono eurų, dar 250 tūkstančių eurų Savivaldybė skyrė iš  biudžeto.

Šiemet kelių asfaltavimui Savivaldybė išleis 941 tūkst. 500 eurų, o einamiesiems darbams – dar 551 tūkst. eurų. Iš jų ištisinio asfalto dangos paprastam remontui skiriama apie 134 tūkst. eurų, žvyravimui – 106 tūkst. eurų, sankasų ir pralaidų remontui – apie 90 tūkst.  eurų, išdaužų užtaisymui  – apie 70 tūkst. eurų, kelių lyginimui greideriu – 58 tūkst. eurų,  šaligatvių remontui – apie 50 tūkst. eurų, kelio ženklams, eismo saugumui užtikrinti – apie 24 tūkst. eurų, horizontaliajam kelių  žymėjimui – 9 tūkst. eurų.

 

Tačiau dar nemažą dalį darbų šiemet Klaipėdos rajone nuveiks ir valstybinė įmonė „Klaipėdos regiono keliai“. Priminkite gyventojams, kokie objektai iš šios įmonės lėšų bus artimiausiu metu tvarkomi Klaipėdos rajone.

Taip, iki šiol kalbėjau vien apie savivaldos ir Kelių direkcijos lėšomis planuojamus tvarkyti kelius ir gatves, o gerų naujienų žada ir mūsų partneriai – „Klaipėdos regiono keliai“. Jie asfaltuos kelių atkarpas Pėžaičiai–Skomantai, Baukštininkai–Šatriai, Šalpėnai–Daukšaičiai ir kelią tarp Slengių ir Klemiškės II kaimo. 

Džiaugiamės, kad per artimiausius metus bendromis lėšomis su „Klaipėdos regiono keliais“ bus tiesiamas dviračių takas iš Gargždų į Vėžaičius, sutvarkytas pagrindinis įvažiavimas į Gargždus nuo magistralės Kretingos plento. Savivaldybė planuoja iki viaduko pratęsti dviračių ir pėsčiųjų taką bei įrengti apšvietimą, o kelininkai sutvarkys nuvažiavimus, apželdins kelkraščius ir užklos naują asfalto dangą. Kitąmet bus rengiami dokumentai, vyks projektavimas, o 2018 metais ketinama pradėti darbus.

 

Gargždiškiai laukia nesulaukia ir kokybiškesnių takelių senajame Gargždų parke. Ar sulauks?

Džiaugiuosi, kad sutartis su rangovais jau pasirašyta, ir, vos tik leis oro sąlygos, didžioji dalis parko takelių bus iš esmės atnaujinti – paklosime naujus asfaltuotus takelius, kai kur įrengsime papildomą apšvietimą.

Taip pat galiu užtikrinti, kad, jei šiemet vėl pavyks surinkti į biudžetą daugiau lėšų nei suplanavome, perskirstydami papildomas lėšas, nemažai jų skirsime ir kelių tvarkymui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,