Mano Gargždai



„Ąžuoliuke“ klegėjo gandriukai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Vaikai pasipuošė tėvelių kurtais kostiumais. R.Rapalienės nuotr. Vaikai pasipuošė tėvelių kurtais kostiumais. R.Rapalienės nuotr.

Kovo 25-ąją Lietuvoje minima Gandro diena. Sakoma, kad šie paukščiai parskrenda būtent dabar. Ta proga penktadienį Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ „Gandriukų“ grupė pakvietė tėvelius ir įstaigos pedagogus į tradicinę Gandrinių šventę.

 

Renginio metu „Gandriukų“ grupės vaikai kartu su auklėtojomis Rasa Šukiene bei Roberta Vendeliene ir meninio ugdymo pedagoge Daiva Paškauskiene dainavo, deklamavo eiles, sekė sakmę apie tai, iš kur ant gandro nugaros atsirado juodas lopas.

Taip pat „Ąžuoliuko“ ugdytiniai su visais pasidalino senolių išmintimi apie šiuos paukščius, mat Gandro dieną buvo svarbūs spėjimai, pagal kuriuos galėjai numatyti, kokie laukia metai ir daug kitų įdomių dalykų. Žinoma, mažieji šventės dalyviai ne tik pademonstravo, ką išmoko, bet ir klegėjo bei ant vienos kojelės strikinėjo it tikri gandriukai.

Baigiantis šventei, vaikai tėveliams įteikė po pačių pieštą margutį, nes šiemet Gandrines ir šv. Velykas skiria vos kelios dienos.

 

Gandrinių šventės akimirkos – R.Rapalienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 314 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,