Logo
 Spausdinti šį puslapį

Grupė „Tabasco“ kviečia pasitikti pavasarį su gyva muzika

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Gerai Lietuvoje žinoma populiariosios muzikos grupė „Tabasco“ kviečia pavasarį pasitikti gyvos muzikos koncerte Gargždų kultūros centre. Ta proga grupės lyderis Gediminas Norvaišas sutiko papasakoti apie dabartinę kolektyvo veiklą.

 

Koncertų trūkumu „tabaskiečiai“ tikrai nesiskundžia. Aktyviausia būna vasara bei žiemos šventinis periodas, tačiau ir kitais laikotarpiais savaitgaliai dažniausia užimti. Per 17 veiklos metų turbūt nėra Lietuvos kampelio, kur nebūtų tekę pasirodyti. Suplanuotas gyvos muzikos koncertų ciklas keliuose miestuose, taip pat ir Gargžduose, tad pavasaris prasideda darbingai.

Deja, praėjusiais metais grupės nariams teko susitaikyti su netektimi. Po sunkios ligos amžinybėn iškeliavo ilgametis klavišininkas Rimvydas Vagonis. Tai buvo nuostabus muzikantas, draugas ir kolega, nepaprastos šilumos ir takto žmogus. Visi pažinoję jį, tokį ir prisimins.

Taigi, kolektyve įvyko pasikeitimas. Dabar už juodai-baltų klavišų stovi į grupę vasarą įsiliejęs klaipėdietis Algirdas Zigmantas. Tai tikras profesionalas, išmanantis visas sintezatorių ir kitos garso technikos subtilybes, aranžuotojas ir prodiuseris.

Kiti muzikantai – būgnininkas Edmas Juška bei gitaristas Edmundas Noreika – dar dirba pedagoginį darbą Plungės M. Oginskio meno mokykloje. Gediminas turi ir kitos veiklos, dažnai matomas Plungės kutūros centro renginiuose, aktyviai dalyvauja „Lions“ klubo veikloje.

Verta paminėti, kad prieš metus vykusiame TV projekte „Supermiestas“ grupė pasirodė kelis kartus ir taip padėjo garsinti  Plungę, vos netapusią visos Lietuvos Supermiestu.

Kūrybine prasme grupės „Tabasco“ pasiekimų sąraše – naujas muzikos projektas. Tai prancūzų dainininko Džo Daseno (Joe Dassin) dainų programa, kuri pristatyta Klaipėdoje lapkričio mėnesį. Turbūt norėdamas suintriguoti, Gediminas prasitarė, kad ir kovo 31 dieną  galbūt nuskambės kai kurios šio projekto dainos. Taip pat programoje – gerai žinomų bei primirštų lietuviškų dainų apie meilę naujos interpretacijos. Žinoma, skambės ir didžiausi „Tabasco“ hitai.

Baigdamas pokalbį, Gediminas dar kartą pakvietė visus grupės gerbėjus į koncertą ir pažadėjo nepamirštamų emocijų dozę.

Koncertas Gargždų kultūros centre – jau šį ketvirtadienį (kovo 31-ąją) 18 val.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,