Mano Gargždai



Gimnazistės rekomendacija – knyga „Heroinas“

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos antrokė Gabija Gagilaitė rekomenduoja perskaityti knygą „Heroinas“. Asm. archyvo nuotr. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos antrokė Gabija Gagilaitė rekomenduoja perskaityti knygą „Heroinas“. Asm. archyvo nuotr.

Mintimis apie perskaitytą knygą „Heroinas“ dalinasi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos antrokė Gabija Gagilaitė.

 

Melvinas Burgessas – britų kilmės rašytojas.  Šio autoriaus kūryba žavi ir paauglius, ir suaugusiuosius, nes kūrinių siužetai įtempti, labai dinamiški, vaizduojami jauni maištingi žmonės. Pasakojimai apie paauglius kartu yra ir pramoga, ir įspėjimas skaitytojams, kaip greitai gyvenime galima pasukti klystkeliais, kad sutikti žmonės ne visada būna nuoširdūs, geranoriški. Visa tai gerai matoma garsiausiame rašytojo romane „Heroinas“, kuriame pasakojama narkotikų liūne paskendusių jaunuolių istorija. Pagrindiniai šio romano veikėjai – keturiolikmečiai Taras ir Džema, kurie, neapsikęsdami tėvų priekaištų, pabėga iš namų. Jie susiduria su įvairiais iššūkiais: ieškodami pastogės patiria daug vargo ir jaunatviško džiaugsmo, taip pat susiranda naujų draugų ir pradėję bendrauti su jais įklimpsta į narkomaniją. Narkotikai veikėjams – nauja pagunda, kuriai, deja, jauni žmonės nesugeba atsispirti. Ši knyga įtraukia skaitytoją savo realistiškumu,  ryškiais personažais bei pasakojimu, kuris privers aikčioti, raukytis ir į kai kuriuos dalykus žvelgti naujai. Taip pat šiame romane atskleidžiamos jaunų žmonių problemos, nurodomos pagrindinės priežastys, kodėl jaunuoliai neklauso tėvų ir pabėga iš namų. Skaitydama šią knygą ypač žavėjausi originalia pasakojimo technika – kiekviename skyriuje kalbama kito veikėjo lūpomis, tai padaro knygą įdomesnę ir labiau traukiančią skaityti toliau. 

Siūlau perskaityti šį puikų romaną visiems, kurie nori pažinti netradicinį bendraamžių gyvenimą ir susipažinti su šiuolaikinėmis paauglių gyvenimo problemomis.  

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu  ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 319 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,