Logo
 Spausdinti šį puslapį

Modernią įrangą įsigijęs Utrių kalnas paslidinėti pakvies šį savaitgalį (balandžio 1-osios pokštas)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Moderni sniego mašina jau pagamino pakankamai sniego ant gyventojų pamėgto Utrių kalno. Redakcijos nuotr. Moderni sniego mašina jau pagamino pakankamai sniego ant gyventojų pamėgto Utrių kalno. Redakcijos nuotr.

Žiemos sporto entuziastus ši žinia turėtų priversti šokinėti iš laimės. Klaipėdos rajone veikiantis Utrių kalnas šį savaitgalį pakvies paslidinėti. Tokią unikalią galimybę pasidžiaugti žiemos pramogomis suteiks moderni sniego gaminimo įranga, kurią slidinėjimo trasą administruojanti Utrių bendruomenė nusprendė išsinuomoti iš japonų įmonės „Shimadzukin Europa“ atstovybės Lietuvoje.

 

„Trumpas sezonas žiemos pramogomis leido pasimėgauti tik mėnesį laiko, todėl nusprendėme, kad reikia imtis papildomų priemonių, kad veikla nebūtų nuostolinga“, – portalui mano-gargzdai.lt sprendimą išsinuomoti brangią įrangą komentavo Utrių bendruomenės pirmininkė.

Jos teigimu, moderni technologija leidžia gaminti sniegą, net ir esant pliusinei temperatūrai – šiluma gali siekti net ir 15 laipsnių. Tokia pat įranga buvo naudojama ir 2014 metais Sočyje vykusių žiemos olimpinių žaidynių metu, kai oro temperatūra kilo ir 17 laipsnių aukščiau nulio.

Trasą oficialiai išbandyti bus galima jau šį penktadienį, balandžio 1-ąją. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,