Mano Gargždai



Kokių pokyčių Gargždai sulauks šiemet?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gargždų parko pagrindinių takų atnaujinimui planuojama skirti apie 42 tūkst. eurų. Asociatyvi L.Gruzdžio nuotr. Gargždų parko pagrindinių takų atnaujinimui planuojama skirti apie 42 tūkst. eurų. Asociatyvi L.Gruzdžio nuotr.

Apie planuojamus Gargždų miesto gatvių, šaligatvių, aikštelių, kitų viešųjų erdvių, elektros linijų tiesimo ir kitus svarbius aplinkos tvarkymo darbus kalbamės su mero pavaduotoja Rūta Cirtautaite.

 

Kokie gatvių ir šaligatvių tvarkymo darbai yra ar bus jau pradėti šiais metais?

Kaip ten bebūtų, Gargždai − rajono centras. Todėl, reikia pasakyti, kad iš rajono gyventojų gauname nemažai pastabų dėl netvarkomos Gargždų miesto centrinės dalies. Manau, kad tikrai jau labai greitai atokesnės Gargždų miesto gatvės ir šaligatviai bus labiau sutvarkyti nei Gargždų miesto centras prie autobusų stotelės, knygyno, „Senukų“, turgaus, autobusų stoties ir kitur. Architektai vis planuoja rengti Klaipėdos gatvės centrinės dalies (skvero prie knygyno) ir miesto pietinės dalies sutvarkymo projektus, tik gaila, kad planuojama jau daugybę metų.

Daugybę metų gyventojai laukė ir jau netrukus galės pasidžiaugti, kad bus pradėti rekonstravimo darbai Ramunių, Laukų, Alyvų, Pievų, Gluosnių gatvėse. Tam skirta 690 tūkst. eurų. Balandžio mėnesį jau bus žinomas ir Užuovėjos gatvės rangovas, kuri taip pat bus rekonstruojama jau šiemet. P. Cvirkos, J. Janonio, Vasario 16-osios gatvių šaligatvių remontui 2016 metais numatyta 31 tūkst. eurų. Pagaliau ir Gargždų parko pagrindinių takų atnaujinimui planuojama apie 42 tūkst. eurų.

Deja, net ir Gargžduose dar turime nemažai gatvių su žvyro danga, kurios laukia asfaltavimo. Jos taip pat pagal galimybes tvarkomos. Greideriavimui numatyta  4200 eurų. Beje, jeigu, Tarybai pritarus nebus viešųjų pirkimų nesklandumų ir bus nupirkta gatvių laistymo mašina, tai jau šiemet žvyruotos Gargždų gatvės bus laistomos.

 

Kokios dar aikštelės ar kitos viešosios erdvės bus rekonstruojamos, remontuojamos ar kitaip tvarkomos?

Bus tvarkoma Gargždų „Minijos“ progimnazijos teritorija − kiemas ir jo prieigos. Iš Savivaldybės biudžeto tam skirta  apie 90 tūkst.  eurų. Viešosioms erdvėms tvarkyti Minijos g. 2 − asfalto dangai pakloti − skirta 16 tūkst. eurų.

 

Kai kuriose Gargždų teritorijos vietose buvo problemų su lietaus surinkimo sistemomis, − kas bus tvarkoma šiemet, kad kuo mažiau telkšotų balų?    

Savivaldybė dar šiais metais organizuos lietaus vandens nuvedimo sistemos nuo teismo pastato iki Minijos upės projektavimą. Parinkus rangovą pradėtas vykdyti paviršinio lietaus vandens surinkimo sistemų projektavimas ir įrengimas nuo Klaipėdos g. 74 namo, artimiausiu metu tokie darbai planuojami ir nuo Klaipėdos g. 26 namo iki Gargždų kino teatro „Minija“. Darbus atliks UAB „Texis“, lėšų poreikis − 28484,86 eurų. Paviršinio lietaus vandens surinkimo sistemą nuo Gargždų miesto Klaipėdos g. 74 pastato rangovas planuoja įrengti dar šį pavasarį. Šiuo metu yra renkamas priimtiniausias paviršinio lietaus vandens surinkimo ir nuvedimo sprendinys atkarpoje nuo Klaipėdos g. 26 namo iki Gargždų kino teatro „Minija“. Atlikus projektavimą, darbai turėtų prasidėti šių metų viduryje. Esant palankioms sąlygoms, iki vėlyvo rudens ir šiuos darbus tikimasi pabaigti.

 

Gatvių ir visų viešųjų erdvių sutvarkymas neatsiejamas nuo kokybiško apšvietimo. Kokius galėtumėte paminėti apšvietimo linijų tvarkymo planus ir darbus?

Jau šiais metais Kvietinių gatvės seni cementiniai stulpai ir elektros laidai nuo Klaipėdos iki Parko gatvės bus pakeisti ir įrengta nauja apšvietimo linija už 60 tūkst. eurų.

Šiuo metu jau rengiamas techninis projektas, pagal kurį dar šiais metais numatoma apšviesti Kretingos plento gatvę ir pėsčiųjų-dviračių taką nuo Klaipėdos gatvės iki autostrados viaduko, darbų vertė − apie 125 tūkst. eurų.

Tęsiant 2015 metais pradėtus pėsčiųjų-dviračių tako nuo Klaipėdos gatvės rekonstravimo darbus, atkarpoje nuo V. Gaigalaičio globos namų iki Laugalių kapinių planuojama dar šiemet  įrengti naują šio tako apšvietimą.  Tai kainuos apie 12 tūkst. eurų.

Visi apšvietimo linijų tvarkymo darbai – Iš savivaldybės biudžeto lėšų.

 

Kokių gerų žinių yra rajono sportininkams ir visiems sporto mėgėjams?

Jau pasibaigė viešųjų pirkimų Gargždų stadiono lengvosios atletikos sektoriaus kapitalinio remonto konkursas. Dalyvavo 11 galimų rangovų, šiuo metu yra nagrinėjami pasiūlymai. Tikėkimės, kad ne tik stadiono bėgimo takai, bet ir visa lengvojo sektoriaus dalis po remonto atrodys puikiai ir ja galės naudotis tiek aukšto meistriškumo sportininkai, tiek sporto mėgėjai. Taip pat bus sutvarkyta ir krepšinio aikštelė. Gera žinia, kad šiems tikslams Respublikos Sporto departamentas skyrė 240 tūkst. eurų, dar per 100 tūkst. bus panaudota ir iš Savivaldybės biudžeto.

 

Ne tik lengvaatlečiai, bet ir vandens sporto mėgėjai sulauks geresnių sąlygų?

Šiuo metu aktyviai tvarkoma teritorija prie Skaidriojo karjero: pastatyta pirmoji vandenlenčių trasa, žemės paviršius išlygintas, atvežta žvyro. Planuojama pastatyti kavinę, vandenlenčių reikmenų parduotuvę, praplėsti automobilių stovėjimo aikštelę. Vandens pramogų ir kitų poilsio paslaugų teikimo konkursą laimėjo UAB „Ruslytas“,  vasario 25 d. pasirašyta sutartis. Įmonė įsipareigojo teikti maitinimo paslaugas, nuomoti vandens ir sporto inventorių, organizuoti įvairius renginius. Planuojama, kad pirmieji norintieji šią paslaugą galės išmėginti jau balandžio mėnesį.

Taip pat bus tvarkomos ir kitos Gargždų gyventojų ir rajono lankytojų pamėgtos maudyklos šalia Dovilų I karjero.

 

Kokie dar svarbūs darbai bus atliekami Gargždų mieste?

Liaudyje sakoma, kad geriems darbams nėra nei pradžios nei pabaigos. Manau, labai svarbu, kad tų darbų − didesnių ar mažesnių − būtų. Jau įvyko vienmečių ir daugiamečių sodinukų − gėlių, kitų dekoratyvinių augalų pirkimo konkursai.  Graži pilietinė iniciatyva ir Gargždų bendruomenės – narcizų akcija. Tikėkimės, kad Gargždų miestas, bendromis savivaldybės ir bendruomenės pastangomis, šiemet vasarą pasipuoš spalvingai ir skoningai. Svarbiausias darbas, − kad miestas būtų švarus, tvarkingas, prižiūrimas ir puoselėjamas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 488 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,