Mano Gargždai



Dituviškiai siekė plačiausio sijono rekordo (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenė antrą kartą siekia įsirašyti į Lietuvos rekordų knygą. Simos Ulvikienės nuotr. Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenė antrą kartą siekia įsirašyti į Lietuvos rekordų knygą. Simos Ulvikienės nuotr.

Balandžio 1-oji Dituvos pagrindinėje mokykloje buvo nepaprasta: čia 114 mokinių apsijuosė 60 m 38 cm pločio ir 17 kg 700 g svorio sijonu, prie kurio gaminimo Dituvos bendruomenė plušėjo apie 4 mėnesius. Tokiu būdu siekiama patekti į Lietuvos rekordų knygą.

 

Sijono matavimą, svėrimą stebėjo nepriklausomi ekspertai, o kai bus sutvarkyti ir pateikti visi reikiami dokumentai, agentūra „Factum“ nuspręs, ar bus įregistruotas šis plačiausio sijono rekordas.

Kaip naujienų portalui mano-gargzdai.lt pasakojo idėjos sumanytoja Dituvos pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Aurelija Daugėlienė, mokykloje daug dirbama su knygomis, todėl nuspręsta įprasminti populiarų vaikų knygos personažą – skudurinę Onutę.

„Sijonas yra sudarytas iš 262 detalių, kurių kas trečia yra puošta stilizuota gėle. Gėlytė susideda iš 8 rombų, iš viso yra 688 rombai, kurie yra apmėtyti ir prie sijono prisiūti rankomis“, – sakė A.Daugėlienė.

Jos teigimu, prie idėjos įgyvendinimo yra prisidėjęs kiekvienas mokyklos bendruomenės narys: „Siuvome pamokų metu, vakarojome, vaikai nešėsi namo, ir mamos padėjo, po to ateidavo ir į mokyklą, mat turėjome tik vieną siuvimo mašiną, o kitą skolindavomės. Didieji mokiniai ėjo pas mažiukus, juos mokino. Net pats mažiausias yra prisilietęs prie to darbo – kirpo pagal trafaretus rombus“.

Išmatavus paaiškėjo, kad sijono viršutinės dalies ilgis ties juosmeniu – 60 m 38 cm, ties apačia – net 125 m 55 cm. Viršutinės dalies skersmuo – 19,21 cm, apatinės dalies skersmuo – 39 m 96 cm, sijono aukštis – 1 m 05 cm. Idėjos autorės teigimu, sijonu apsijuosti būtų galėję ir 5 ar 6 kartus daugiau mokinių.

Pusmetį sijonas bus neliečiamas, jeigu prireiktų ką nors patikslinti.

„Po to galbūt kaip suvenyrą iškarpysime, įrėminsime, dovanosime“, – svarstė pedagogė, dar 2005-aisiais suorganizavusi ilgiausio kankorėžių vėrinio rekordo siekimą. Tąkart mokykla buvo įamžinta Lietuvos rekordų knygoje, kai gruodžio 2-ąją jos pastatas buvo apjuostas ilgiausiu kankorėžių vėriniu, kurio ilgis siekė 1 055,28 m, o svoris – 207,5 kg.

 

Rekordo siekimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,