Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Krantiečiai“ minėjo Žemės ir Miško dienas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Ne vienerius metus Gargždų parke vyksta komandinės orientavimosi varžybos. Organizatorių nuotr. Ne vienerius metus Gargždų parke vyksta komandinės orientavimosi varžybos. Organizatorių nuotr.

„Gamta gali atverti dvasią, dvasia – gamtą. Kai tai pavyksta, akimirkoje blyksteli amžinybės akys“, – sako rašytojas Justinas Marcinkevičius. Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla apsupta gamtos. Šalia mokyklos yra parkas, atsiveria Minijos panorama, todėl „krantiečiai“ turi išskirtines sąlygas pažinti ir puoselėti gamtą.

 

Šiemet Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla vienu metu šventė  Žemės ir Miško dienas.  Šventės tikslas – ugdyti mokinių domėjimąsi aplinka, o parkas – puiki vieta pažinti gamtą. Ne vienerius metus Gargždų parke vyksta komandinės orientavimosi varžybos, kurios mokiniams suteikia daug  smagių akimirkų, sutelkia bendram tikslui.

Kai vieni varžėsi, kiti tuo metu turėjo galimybę sužinoti apie Lietuvoje gyvenančius paukščius, jų  gyvenimo ypatumus, apsaugą. Šią naują ir įdomią informaciją papasakojo Pajūrio regioninio parko vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis. 

Be to, tądien mokiniai kartu su mokytojomis dalyvavo akcijoje – konkurse „Žalioji palangė“. Kompozicijos  puoš mokyklą ir bus naudojamos  ugdymo procese kaip mokymo priemonės.

Tikimės, kad šie darbai – tai ne vienadienė akcija, o dalis kruopštaus ir ilgo kelio gamtos pažinimo ir tausojimo link.

 

Renginių akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,