Mano Gargždai



Šaškių finalinėse varžybose – bronzos medaliai Dovilų moksleiviams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dovilų pagridinės mokyklos komanda. A.Šimkevičiaus nuotr. Dovilų pagridinės mokyklos komanda. A.Šimkevičiaus nuotr.

Šeštadienį, balandžio 2 dieną, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių kaimo vietovių mokyklų šaškių finalinės varžybos. Tarpusavyje varžėsi 20 komandų iš visos Lietuvos.  Tarp jų buvo ir Klaipėdos rajono atstovai – moksleiviai iš Dovilų pagrindinės mokyklos.

 

Buvo žaidžiami 9 ratai šveicariška sistema, susitinkant komandai prieš komandą, kiekvienam žaidėjui skiriant po 10 minučių visai partijai. Doviliškiai per tris pirmuosius mačus pasiekė tris pergales ir tapo varžybų lyderiais. Po to sekė lengvas slystelėjimas varžybų viduryje – pralaimėjimas rezultatu 1,5:2,5 Kairių pagrindinės mokyklos šaškininkams bei lygiosios 2:2 su Krakių M.Katkaus gimnazija. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo lemiami pagrindinių pretendentų į prizines vietas mūšiai. Po to doviliškiai vėl pasiekė tris iš eilės pergales bei vėl tapo lyderiais. Prieš paskutinį ratą jie net kontroliavo pirmos vietos likimą, ir mače su Batakių vidurinės mokyklos šaškininkais jiems užteko pergalės rezultatu 3:1. Deja, lygiosios 2:2, ir … trečioji vieta.

Pirmąją vietą, surinkę 24,5 taško, laimėjo ir geltonais Lietuvos mokyklų žaidynių marškinėliais pasipuošė Kėdainių r. Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos komanda. Tašku atsiliko ir antrąją vietą laimėjo bei žalius marškinėlius užsivilko Šiaulių r. Kairių pagrindinės mokyklos komandos šaškininkai. Doviliškiai nors ir surinko lygiai taškų su kairiškiais, bet jie pralaimėjo tarpusavio mačą (beje vienintelį per visą turnyrą). Tad jie laimėjo trečiąją vietą ir jiems atiteko raudoni marškinėliai bei bronzos medaliai. Dovilų pagrindinės mokyklos komandą sudarė Justas Tydekas, Kęstutis Staponas, Karolis Pliuškys ir Deimantė Jakaitytė. Jų komandos vadovas – mokytojas Arūnas Šimkevičius.

Komandos nariai prie lentų visi sutartinai rinko taškus, bet pagrindiniais pergalių kalviais vis tik buvo prie pirmos lentos žaidęs Karolis Pliuškys bei merginų lentoje žaidusi Deimantė Jakaitytė. Jie komandai ir pelnė daugiausiai taškų.

Nepaisant nepalankios varžybų baigties, tai labai puikus Dovilų pagrindinės mokyklos pasiekimas. Beje, tai antras geriausias rajono mokyklų rezultatas (po Veiviržėnų krepšininkų) ir antras rajono medalių komplektas per 2015-2016 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynes apskritai. Už tai doviliškiai turėtų savo mokyklos taupyklę papildyti apie 110-115 taškų ir dar labiau įsitvirtinti antroje vietoje bei priartėti prie lyderių lenktyniavime tarp visų Lietuvos kaimo vietovių pagrindinių mokyklų.

 

Lietuvos moksleivių neformalaus švietimo centro tinklalapio nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 352 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,