Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vaikų literatūros skyrių papuošė įspūdingas margutis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Didysis margutis – 2 m ilgio ir 1 m pločio. A.Ananjevos nuotr. Didysis margutis – 2 m ilgio ir 1 m pločio. A.Ananjevos nuotr.

Šv. Velykos – pati gražiausia pavasario šventė, todėl Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus skaitytojai stengėsi jas minėti kuo išradingiau. Šiais metais, švenčiant Atvelykį, biblioteka įsijungė į Naisių vasaros organizuojamą „Vaikų Velykėlių“ konkursą.

 

Visą kovo mėnesį bibliotekoje jautėsi šventinė nuotaika. Mažieji skaitytojai ir bibliotekoje, ir namuose, pasitelkę savo vaizduotę, margino bibliotekos dailininkės Zitos Kontrimienės paruoštus įvairių dydžių margučių trafaretus. Kiaušiniai buvo puošiami įmantriomis marginimo technikomis (pvz., sukti su krepiniu popieriumi, puošti karoliukais ir žėručiais, lipdomi iš kruopų, makaronų ir kt.).

Kovo 31-ąją dieną bibliotekos darbuotojos visus sukvietė į linksmą ir nuotaikingą didžiojo margučio šventę „Vaikų Velykėlės 2016“. Programą pradėjo renginio svečiai – Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ jaunieji artistai („Pelėdžiukų“ grupė), kurie paruošė spektaklį „Velykų pasaka“ ir pademonstravo velykinių margučių „madas“. Mažieji žiūrovai įdėmiai klausėsi žvėrelių pokalbių, pamąstymų, susidomėję stebėjo dar nematytą jaunųjų manekenų-margučių pasirodymą. Visi susirinkusieji nuoširdžiai dėkojo ugdymo centro „Naminukas“ direktorės pavaduotojai Rimai Butkuvienei, auklėtojoms Loretai Pakalniškienei, Rimai Rimeikienei, Reginai Palakienei, muzikos vadovei Jūratei Dirkšienei už jaukią ir šventišką velykinės nuotaikos sukūrimą.

Renginio kulminacija – didžiojo velykinio margučio „marginimas“. Neapsakomas įspūdis, nuotaika ir grožis, kai vaikai, ir tėveliai (o jų buvo net 50) puošė didįjį margutį savo puoštais kiaušiniais. O kad šventė tikrai kvepėtų pavasariu ir gamta, bibliotekininkės Albina Ananjeva ir Lina Narvilienė margutį papuošė miško samanomis.

Dėkojame šventės „Vaikų Velykėlės 2016“ mecenatui ir globėjui Ramūnui Karbauskiui už renginio idėją ir vaikams įsteigtas dovanas. Visi dalyvavę renginyje buvo apdovanoti CD „Garny, Garny, pasuk ratą!“ (Vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ 2013 ir 2015 m.) dainų rinkiniu.

 

Albinos Ananjevos nuotraukos (daugiau – ČIA):

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,