Mano Gargždai



„Bangos“ merginos baigė rikiuoti gretas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
A.Lekavičiūtė (kairėje), T.Baličeva (viršuje) ir V.Jokšaitė (apačioje). fkbanga.lt nuotr. A.Lekavičiūtė (kairėje), T.Baličeva (viršuje) ir V.Jokšaitė (apačioje). fkbanga.lt nuotr.

Balandžio 17 dieną prasidėsiančioms moterų A lygos kovoms besiruošiančią „Bangos“ merginų ekipą papildė A.Lekavičiūtė, T.Baličeva ir V.Jokšaitė.

 

Iš Priekulės kilusi Austėja Lekavičiūtė futbolu susidomėjo dar gimtajame miestelyje. Vėliau savo jėgas išmėgino „Bangos“ ekipos gretose, tačiau 2013 metais persikėlė gyventi į Tauragę ir sportinę karjerą tęsė Tauragės SM (I lyga, trenerė S.Bajorinaitė) ir Akmenės SC (A lyga, treneris E.Liaudanskas) komandose. 2014 metais A.Lekavičiūtė kartu su Lietuvos WU-19 rinktine dalyvavo UEFA Development turnyre Latvijoje.

Latvė Tatjana Baličeva nuo 2008 metų futbolo paslapčių mokėsi Liepojoje (treneris Vladimirs Lučinins), o po penkerių metų intensyvių treniruočių Liepojos „Metalurgs“ sudėtyje debiutavo Latvijos aukščiausioje lygoje. 2014 metai Tatjanai buvo įsimintiniausi – ji debiutavo Latvijos nacionalinėje rinktinėje, o metų pabaigoje buvo išrinkta į simbolinę Latvijos aukščiausios lygos rinktinę. 2015 T.Baličeva persikėlė į Rygą, kur su Rigas FS komanda ne tik laimėjo Latvijos čempionatą bei Taurę, bet ir debiutavo moterų Čempionų lygoje. Šiame turnyre buvo pasiekta pirmoji Latvijos moterų futbolo istorijoje pergalė prieš Serbijos ekipą.

Vartininkės ir gynėjos funkcijas galinti atlikti Virginija Jokšaitė savo karjerą pradėjo uostamiesčio FK „Piritas“ moterų klube (treneriai A.Mickus ir V.Kutyrinas), su kuriuo 2001-2004 metais rungtyniavo Lietuvos aukščiausioje lygoje. 2009 metais V.Jokšaitė debiutavo Lietuvos WU-19 rinktinėje, o 2013 metais kartu su Klaipėdos FM komanda laimėjo Lietuvos moterų uždarų patalpų čempionato 3 vietą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,