Mano Gargždai



Gyventojus suvienys pažintinis pėsčiųjų žygis pamariu

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Planuojami aplankyti objektai. V.Dumašiaus nuotr. Planuojami aplankyti objektai. V.Dumašiaus nuotr.

Pasimėgauti bundančia gamta, pasportuoti, taip pat ir pasisemti naudingų žinių – toks iniciatyvaus vėžaitiškio Valdo Dumašiaus organizuojamo pažintinio žygio pamariu pagrindinis tikslas. 25 km žygis, kuris planuojamas balandžio 16-ąją (šeštadienį), prasidės Drevernoje ir baigsis Ventės rage. Tiesa, dalyvių patogumui iš Gargždų miesto link Drevernos 8.30 val. pajudės užsakytas 26 vietų autobusas.

 

Renginio organizatoriaus teigimu, žygio startas numatytas 10 val. Drevernos uostelyje, tad norintieji vykti savo transportu, gali prisijungti būtent ten.

„Viskas atsinaujinę: tiek Drevernoje apžvalgos bokštas pastatytas, tiek Ventės rago ornitologijos stotis atnaujinta. Pavasaris – sužaliuos gamta. Norisi, kad žmonės daugiau judėtų, susipažintų, bendrautų. Čia – viskas vienoje vietoje: ir poilsis, ir sveikata, ir žinios“, – pagrindines žygio organizavimo priežastis įvardijo V.Dumašius.

Nors žygių vyksta nemažai, organizatoriaus manymu, šis – išskirtinis, nes ėjimą pėsčiomis papildys įdomūs ir informatyvūs vizitai.

Aplankius Drevernos bokštą, laukia apsilankymas J.Gižo etnografinėje sodyboje, vėliau – susitikimas su dreverniškiu V.Stančaičiu, kuris aprodys, kaip auginami šamai. Kiek vėliau žygio dalyviai pajudės į Kintų Vydūno muziejų ir galiausiai – į Ventės ragą. Ten numatytas ornitologijos stoties lankymas. Kiekviename objekte su įdomiausiais faktais supažindins gidai. Į Gargždus planuojama grįžti apie 20 val.

„Žinoma, lankytis kiekviename muziejuje nėra būtina, jeigu, tarkime, kažkas jau yra ten buvęs, tad tą popietę galės pasivaikščioti, užkąsti ar panašiai“, – sakė žygio sumanytojas.

Maršrutą dviračiu jau patikrinęs V.Dumašius patikino, kad žygis nebus įtemptas, įveikiamas kiekvienam. Laukia dvi atokvėpio stotelės – tarp Drevernos ir Kintų bei tarp Kintų ir Ventės rago.

Transporto kaina – 5 eurai, taip pat papildomai kainuos muziejų lankymas – apie 7 eurus. Reikia pasiimti savo užkandžių.

Būtina registracija tel. 8 670 416 73.

Renginį vyras organizuoja savo iniciatyva, be rėmėjų pagalbos. Tai jau antras jo sumanytas renginys – praėjusių metų rugpjūčio mėnesį V.Dumašius suorganizavo netradicinio sporto šventę Gargžduose.

V.Dumašius atskleidė, kad ateityje svajoja suorganizuoti žygį pajūriu iš Talino į Klaipėdą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 302 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,