Mano Gargždai



7 patarimai norintiems keliauti pigiau

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Laikas planuoti atostogas! Norite keliauti į užsienį? Puiku! Ir tai visai nereiškia, kad kartu turi keliauti jūsų metinės santaupos. Šiame straipsnyje rasite 7 patarimus, padėsiančius jums aplankyti išsvajotas vietas, net turint labai ribotą biudžetą.

 

1. Venkite kelionių agentūrų ir tarpininkų

Pirmoji ir pagrindinė taisyklė – organizuokite kelionę savarankiškai. Šiais laikais, kai internete galite rasti visą reikalingą informaciją, tikrai neverta mokėti kelionių organizatoriams. Tuo labiau, kad vis daugiau kelionių agentūrų tik nuperka skrydžio bilietus oro linijų tinklalapyje ir rezervuoja viešbutį jūsų vardu naudodamiesi visiems pasiekiamomis rezervacijos sistemomis. Visa tai galite padaryti patys, net nemokėdami anglų kalbos, nes oro linijų tinklalapiai ir viešbučių rezervavimo sistemos jau seniai yra išverstos į lietuvių kalbą.

 

2. Skraidykite mažų sąnaudų oro linijomis

Skraidydami Wizzair, Ryanair arba Norwegian oro linijomis galite norimas vietas pasiekti daug pigiau nei reguliariomis oro linijomis. Tiesa, reikia turėti omenyje, kad šių oro linijų aptarnaujamų skrydžių kainos keičiasi labai greitai. Todėl verta nuolatos stebėti kainas Jūsų pasirinkta kryptimi ir pastebėjus gerą pasiūlymą rezervuoti nedelsiant. Į bilieto kainą yra įskaičiuoti visi mokesčiai, tad belieka tik atsispausdinti kelionės dokumentą ir keliauti į oro uostą.

Iš Vilniaus ir Kauno oro uostų galite labai nebrangiai pasiekti daugumą Europos didmiesčių bei Graikijos, Ispanijos ar Italijos kurortus. Daug pigių skrydžių pasiūlymų galite rasti www.time2fly.lt portale. Pavyzdžiui šių metų vasarį buvo galima nuskristi į Kopenhagą už 2 eurus į abi puses.

 

3. Apgyvendinimą planuokite iš anksto

Nusipirkus bilietus verta iš karto pasirūpinti nakvyne. Paprasčiausiai tai galite padaryti populiariausioje viešbučių rezervavimo sistemoje – booking.com. Taip pat verta palyginti viešbučių kainas hotelcombined palyginimo sistemoje, kurioje rasite keliolikos viešbučių rezervacijos sistemų pasiūlymus. Abi svetainės yra prieinamos lietuvių kalba.

Airbnb.com portale rasite vietinių gyventojų siūlomas nakvynės vietas. Galite išsinuomoti visą namą arba butą. O jei Jums užteks vieno kambario, taip pat rasite kažką tinkamo sau. CouchSurfing platformoje galite „įsiprašyti” į svečius nemokamai. Tai turbūt geriausias būdas, jei norite daugiau sužinoti apie lankomą vietą ir pajusti vietinį gyvenimo ritmą. Tačiau, jei kelionės metu norėtumėte šiek tiek privatumo, tai turbūt nėra geriausias pasirinkimas.

Keliaujant vasarą galima pasinaudoti klasikiniu sprendimu – pasiimti palapinę, miegmaišį ir patiems rinktis vietą kur norėtumėte nakvoti.

 

4. Valgykite toliau nuo miesto centro

Miesto centre rasite brangiausius, bet nebūtinai geriausius restoranus ir kavines. Verta kiek nutolti nuo miesto centro, o kainos bus bent per pus mažesnės. Gyvenamosiose rajonuose esančiuose restoranuose sutiksite vietinius gyventojus ir bent akimirkai galėsite pasijusti vienu iš jų.

Daugumoje nakvynės namų yra svečiams skirtos virtuvės – verta jomis pasinaudoti. Apsipirkę netoliese esančiame prekybos centre galite patys paruošti skanius pusryčius ir vakarienę.

 

5. Keliaukite ne sezono metu

Atostogų sezono įkarštyje skrydžių, nakvynės bei kitų paslaugų kainos yra ženkliai didesnės. Populiariausiose lankytinose vietose drieksis kelių šimtų metrų ilgio eilės, o ieškoti vietos paplūdimyje turėsite bent keliolika minučių. Viso to galite išvengti keliaudami sezonui dar neprasidėjus arba vos pasibaigus. Pietų Europoje oras būna puikus bene iki spalio pabaigos, tad tikrai nebūtina keliauti vasaros metu.

 

6. Susikraukite į rankinį bagažą

Keliaudami pigiomis oro linijomis nemokamai galite pasiimti tik rankinį bagažą. Vasaros metu jo tikrai užtenka savaitės kelionei. Jei nepavyksta sutalpinti visko, neskubėkite papildomai pirkti registruoto bagažo.  Išsidėliokite visus daiktus ir išsirinkite tik tuos būtiniausius. Tikrai nebūtina visur vežtis penkių porų batų.

 

7. Pasinaudokite nemokamomis atrakcijomis

Daugumoje Europos miestų galioja pirmojo mėnesio sekmadienio taisyklė. Tai reiškia, kad tą dieną galite nemokamai lankytis daugumoje muziejų ir galerijų. Jei studijuojate, būtinai pasidarykite tarptautinį studento pažymėjimą, kad galėtumėte pigiau aplankyti jus dominančias vietas.

Ieškote daugiau patarimų arba pigių kelionių idėjų? Prisijunkite prie savarankiškų keliautojų bendruomenės time2fly.lt tinklalapyje!

PR

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 265 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,