Mano Gargždai



„Bangos“ klubo 50-mečiui – elektroninė atributikos parduotuvė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Bangos“ 50-mečio proga jau įgyvendintos kelerios iniciatyvos, tačiau didžiausios dar laukia ateityje. Jurgitos Riekašienės, Lino Gruzdžio nuotr. „Bangos“ 50-mečio proga jau įgyvendintos kelerios iniciatyvos, tačiau didžiausios dar laukia ateityje. Jurgitos Riekašienės, Lino Gruzdžio nuotr.

Gargždai – fenomenalus miestas Lietuvoje. Ir ne tik dėl to, kad yra vienas iš nedaugelio, kuriame gyventojų skaičius didėja. Unikalu yra tai, kad vietos gyventojai, nukarūnavę populiariausią sporto šaką šalyje – krepšinį, vieningai serga futbolo karštine. Ko gero, didžiausias meilės futbolui kalvis – klubas „Banga“, šiemet švenčiantis garbingą 50 metų jubiliejų. Ta proga dėmesio šiam sportui bus dar daugiau. Kokie renginiai ir idėjos numatytos, kalbėjomės su VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriumi Rimantu Mikalausku ir „Bangos“ komandos vadovu Donatu Ivanausku.

 

R.Mikalauskas pasakojo, kad sumanymų, kaip paminėti šia sukaktį, netrūksta. Šiam tikslui yra suburta iniciatyvinė savanorių grupė, kuri susitinka kiekvieną ketvirtadienį. Ant sienos, „nusagstytos“ lipniais lapeliais – minčių lietus.

„Idėjų, kurias siūlo savanoriai, yra nemažai, tačiau tik kai kurios iš jų pasiekia projekto vykdymo fazę“, – sakė D.Ivanauskas.

Visgi futbolo bendruomenės aktyvistai kai kurias iniciatyvas jau spėjo ir įgyvendinti.

Viena iš tokių – socialinė akcija, kurios metu pagrindinės vyrų komandos žaidėjai aplankė sergantį berniuką – „Bangos“ faną.

Dviračių taką Kvietinių gatvėje papuošė legendinė skanduotė „Kas laimės? Kas laimės?“, prie įėjimo į Gargždų sporto mokyklą pasitinka specialus „Bangos“ 50-mečiui sukurtas logotipas, komanda aktyviau įsijungė į socialinių tinklų veiklą: sukurtos „Instagram“, „Youtube“ paskyros. Visgi didžiausios idėjos dar laukia savo eilės. Pavyzdžiui, neatmetama galimybė įrengti ženklą su užrašu „Sveiki atvykę į Bangos miestą“.

 

Elektroninėje parduotuvėje – nuo magnetukų iki patalynės ir juvelyrikos

Visai netrukus „Bangos“ fanai turės išskirtinę galimybę įsigyti įvairiausios su komanda susijusios atributikos neišeidami iš namų – bus pristatyta elektroninė parduotuvė „Banga shop“.

Kaip pasakojo R.Mikalauskas, asortimentas, susijęs su klubo simbolika ir spalvomis, žadamas išties platus. Bus galima nusipirkti ne tik sportinės aprangos, laisvalaikio drabužių, suvenyrų (magnetukų, kvapukų, vėliavėlių ir kt.), bet net ir patalynės ar juvelyrinių dirbinių.

„Beveik viskas paruošta, tik reikia žmogaus, kuris administruotų šią parduotuvę. Mes turime kitas veiklas – futbolo komandas, rūpinamės Klaipėdos rajono gyventojų užimtumu, neturime tam laiko. Parduotuve greičiausiai rūpinsis vienas savanoris“, – pasakojo viešosios įstaigos direktorius.

 

Futbolo istorija suguls į knygą

Dar viena unikali idėja, kurią sieks įgyvendinti klubas – istorinės knygos apie Gargždų futbolą leidyba. Įdomios ir dar neregėtos medžiagos knygai futbolo entuziastai rado viename Amerikos žydo internetiniame tinklalapyje.

„Radome, kad dar prieš karą čia veikė Gargždų žydų futbolo klubas „Maccabi“. Yra ir nuotraukos, ir aprašymai, ir pavardės“, – pasakojo R.Mikalauskas.

Jis prisipažino, kad ir apie lietuvių klubą, žaidusį tuo metu, yra tekę girdėti, tačiau jokios istorinės medžiagos nėra išlikę.

D.Ivanauskas pasakojo, kad internetiniame tinklalapyje pateikiamoje informacijoje atskleidžiama, kad 1914 m. žydai turėjo „Macccabi“ klubus net keliuose Lietuvos miesteliuose, buvo ir visa reikiama infrastruktūra. Pateikiami net brėžiniai ir planai, kur buvo įrengtos futbolo aikštės. Viena, pasak šaltinių, buvusi netoli Gargždų parko esančios automobilių stovėjimo aikštelės.

 „Medžiagos yra daug, reikia ją susisteminti. Darbai po truputį juda į priekį, kadangi jau pavyko užmegzti kontaktą su šio tinklalapio įkūrėju. Jis nurodė, kad turėtume susisiekti su kitu autoriumi, kuris suteiktų leidimą naudoti nuotraukas knygoje ar kitur“, – situaciją dėl knygos leidybos komentavo „Bangos“ komandos vadovas.

Gavus leidimą, planuojama istorinę medžiagą panaudoti ne tik knygos leidybai, bet ir ekspozicijai.

„Kaip minimalų tikslą esame išsikėlę parodos surengimą stadiono patalpose, maksimalų – išeiti į viešą erdvę, ekspozicinius stendus galbūt įrengti prie Kultūros centro“, – atviravo R.Mikalauskas, pridūręs, kad idėjos įgyvendinimas priklausys nuo finansinių galimybių.

 

Renginys – vasarą

Visų „Bangos“ fanų vasarą lauks ir jubiliejinis 50-mečio renginys. Futbolo klubo atstovai tikslių renginio detalių atskleisti dar neskuba.

Žinoma, kad renginio metu bus žaidžiamos rungtynės, tačiau, kas su kuo kovos, pasakyti dar anksti.

D.Ivanausko teigimu, buvo pasiūlyta susigrumti su „Bangoje“ žaidusių užsieniečių komanda, bet iš tiesų ši idėja dar svarstoma.

Komandos kapitonas nerimauja ir dėl to, kad gali būti sudėtinga surengti varžybas čempionato metu, nes grafikas intensyvus, įtemptai treniruojamasi ir I lygoje keliami itin aukšti tikslai.

Pasiteiravus, kiek lėšų planuojama skirti jubiliejiniams renginiams, R.Mikalauskas atskleidė, kad vaikų ugdymui ir pagal programas lėšas skiria Savivaldybė, tačiau visos kitos veiklos yra vykdomos rėmėjų ir savanorių pagalba: „Kiek kas prisidės, tokie ir bus renginiai“.

 

Prisijungti savo idėjomis ir darbais prie „Bangos“ savanorių galite siųsdami pasiūlymus el. paštu  arba

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 263 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,