Mano Gargždai



Gargžduose startavo pirmasis audiovizualinis festivalis „Spektras“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Festivalio atidarymas susirinkusiesiems dovanojo neišdildomų įspūdžių. S.Vaičienės nuotr. Festivalio atidarymas susirinkusiesiems dovanojo neišdildomų įspūdžių. S.Vaičienės nuotr.

Vakar, ketvirtadienį, Gargždų kino teatre „Minija“ prasidėjo pirmasis audiovizualinis festivalis „Spektras“, pakvietęs į koncertą „Stebuklingas filmų pasaulis su muzika“.

 

Vos įžengus į kino teatrą, svečius pasitiko Juozo Staniulio griežiamo smuiko garsai.

Nors salė nebuvo pilnutėlė, atvykusieji tikrai nenusivylė. Išskirtinio koncerto metu skambėjo kūriniai iš gerai žinomų kino filmų, tokių kaip „Titanikas“, „Betmenas“, „Karibų piratai“, „Vestsaido istorija“ ir kiti. Juos atliko valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Koncerto vedėjas ir vyr. dirigentas – Ugnius Vaiginis.

„Minijos“ kino teatro vadybininkė-renginių koordinatorė Deimantė Jurevičiūtė džiaugėsi šauniai pavykusiu renginiu ir neįkainojamais įspūdžiais.

„Galima sakyti, esame euforijoje. Visi iš koncerto išėjo patenkinti, su šypsenomis. Kino teatre tokio didžiulio kiekio žmonių, kažką atliekančių, dar nebuvo“, – pirmuoju festivalio „Spektras“ koncertu džiaugėsi D.Jurevičiūtė, pridūrusi, kad visgi buvo tikėtasi didesnio Klaipėdos rajono gyventojų susidomėjimo.

Kino teatro vadybininkė-renginių koordinatorė atskleidė, kad orkestro dirigentą sudomino kino teatre veikiantis muziejus: „Labai juo džiaugėsi, fotografavosi. Tikiuosi, kad ir jiems palikome gerą įspūdį“.

 

Dar laukia ne vienas dėmesio vertas renginys, kuriuos pasiūlys festivalio rengėjai:

Balandžio 16 d. 18.30 val. „Džiazas ir komedija“.

Koncertas Pasaulinei kultūros dienai paminėti. Nebylųjį kiną įgarsins džiazo meistrai Arkadij Gotesman (perkusija) ir Jan Maksimovič (saksofonas).

Balandžio 21 d. 18.00 val. „Smėlio džiazas“.

Tik kartą pasirodantys ir vis besikeičiantys piešiniai, kuriami smėliu, gyvai skambant gražiausioms miuziklų baladėms. Smėlio piešinius kurs Jurgita Minderytė-Motiekaitė, dainuos Vladas Kovaliovas.

Festivalio uždarymas

Balandžio 28 d. 17.30 val. „Kino garsai“.

Franko Sinatros dainas iš kino filmų atliks grupė Light Cover. Projektas jungiantis vokalo subtilybes ir pianino skambesį, dainas pateikiant netikėtu akustiniu atlikimu. Paulius Barzinskis – vokalas, Antanas Cirtautas – pianinas.

Bilietų kainos: 3 Eur suaugusiesiems, 1 Eur vaikams iki 12 m., neįgaliesiems ir senjorams. Bilietus galėsite įsigyti kino teatro kasoje likus savaitei iki renginio.

 

Festivalio atidarymo akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,