Mano Gargždai



Latvijoje modeliuotojai susižėrė 18 prizinių vietų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Modeliuotojai, kaip ir visada, neliko neįvertinti. Dalyvių nuotr. Modeliuotojai, kaip ir visada, neliko neįvertinti. Dalyvių nuotr.

Balandžio pirmomis dienomis Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelis, „pasistiprinęs“ „Vaivorykštės“ gimnazijos technologijų mokytoju Evaldu ir jo dukra Vaiva bei modeliuotoju iš Klaipėdos Stasiu bei Panevėžio aviamodeliuotoju Donatu, – net 15 žmonių komanda dviem automobiliais išvažiavome į I Daugpilio atvirą stendinių modelių konkursą. Be vaikų, kurie važiavo, dar buvo paimti buvusio mūsų modeliuotojo Vilmanto ir kelių būrelio vaikų darbai.

 

Liko laiko ir ekskursijoms

Kaip visada, be kultūrinės programos mes neišsiverčiame. Buvo ji ir šįkart: aplankėme Šiaulių Lietuvos geležinkelių muziejų, kurio lauko ekspoziciją apžiūrėjome tik prabėgdami, nes buvo nesilpna šlapdriba užėjusi. Anykščiuose apsilankėme prie Puntuko, pavaikščiojome lajų taku. Pakeliui į Latviją nufotografavau vieną labai gražią bažnyčią – Leliūnų. Kuo arčiau Latvijos, tuo labiau sniegu apnešti sunkvežimiai ir automobiliai mums priešais važiavo – pasirodo, kad ten snigo gana smarkiai.

Pernakvoję studentų viešbutyje, užregistravome ir išstatėme savo darbus ant jau paruoštų stalų. Po to išvažiavome į nedidelį, bet puikų Latgalos zoologijos sodą, esantį Daugpilyje. Ir ko tik ten nepamatėme – net laisvai betoninėmis lianomis keliaujančias ir šapelius nešančias skruzdes, labai greitą – tiesiog reaktyvinį – vėžlį, mažo vaiko kumščio dydžio beždžionėlę, surikatų ir nemažai roplių. Gaila tik, kad didžioji ekspozicijos dalis buvo rekonstruojama ir uždaryta.

Grįžus iš zoologijos sodo ir papietavus, organizatoriai suruošė puikią ekskursiją su gidais į Dinaburgo tvirtovę ir Daugpilio (sen. Dinaburgas, Dvinskas) senamiestį. Gražus ir kompaktiškas senamiestis puikiai sutvarkytas, čia dera viskas: XIX a. tvirtovė, XVIII a.–XX a. pradžioje statyti pastatai, tarybinio laikotarpio paveldas, o nedideliame plote pastatytos net 5 konfesijų bažnyčios ir cerkvės. Ir niekas nesipyksta. Šeštadienio vakare dalyvavome modeliuotojų vakaronėje, kuri praėjo puikioje atmosferoje, bendraujant keliomis kalbomis, nes konkurse dalyvavo modeliuotojai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos. Dauguma jau gerai pažįstami iš konkursų Vilniuje, Lenkijoje, Čekijoje ir net Ukrainoje.

Sekmadienį išsiruošėme į nedidelį, bet puikią ekspoziciją pristatantį Sventės Karo technikos muziejų.

 

Laimėjimų gausa

Mūsiškių pasiekimai: Ignas Sungaila laimėjo 1 vietą jaunimo architektūros kategorijoje su Pizos bokštu. Brigita Ronkytė buvo apdovanota aukso medaliu vaikų aviacijos modelių kategorijoje už naikintuvą Messerschmitt Bf - 109E ir sidabro medaliu už karžygio Jurando iš Špychovo (H. Senkevičius. Kryžiuočiai) figūrėlę. Monika Narvilaitė laimėjo auksą vaikų švyturių modelių kategorijoje su Gdansko Nowy Port švyturiu ir bronzą vaikų architektūros kategorijoje su Wang bažnytėle. Ignas Kasparaitis užėmė 2 vietą vaikų amžiaus grupėje raketų modelių kategorijoje su JAV kosmine raketa „Saturn 1D“ ir 3 vietą vaikų architektūros modelių kategorijoje su Boronovičių bažnyčios maketu. Matas Daugintis buvo antras nepriskirtų kitoms kategorijoms modelių vaikų amžiaus grupėje su brolių Mongolfje oro balionu. Aivaras Žutautas užėmė 2 vietą vaikų amžiaus grupėje tankų modelių kategorijoje su „Panther“ tanko modeliu. Paulius Prišmontas buvo pirmas vaikų amžiaus grupėje kosminės technikos modelių kategorijoje su raketos „Saturn V“ modeliu. Vaiva Venckauskaitė užėmė 1 vietą jaunimo amžiaus grupėje figūrėlių kategorijoje su Lenkijos husaro figūrėle bei 2 vietą architektūros modelių grupėje su Olštyneko vėjo malūnu. Be to, jos husaras buvo apdovanotas kaip geriausias Jaunimo kategorijos modelis prizu, kurį įsteigė Czarna Bialostockos jaunimo modeliuotojų klubas „Modellandia“. Vilmantas Norkus užėmė dvi antras vietas suaugusių amžiaus grupėje: laivų modelių kategorijoje su aviaciniu tenderiu „Nisshin“ ir lenktyninių automobilių kategorijoje su F1 bolidu „Maseratti 250F“. Evaldas Venckauskas užėmė 1 vietą suaugusių amžiaus grupėje architektūros kategorijoje su Kochlovičių bažnyčia ir 2 vietą šarvuočių kategorijoje su „Dykumų Lapino“ Romelio šarvuočiu „Greif“. Be prizų nelikau ir aš: 1 vieta buvo įvertintas mano „Klaipėdos TSO“ sunkvežimis „ZiL – 130“ bei vokiečių II Pasaulinio karo laikų povandeninis laivas „U - VIIc/44“.

Taigi, susirinkome net 18 prizinių vietų iš 51 galimos. Be prizų neliko ir su mumis važiavę kolegos iš Klaipėdos ir Panevėžio.

 

Išvykos akimirkos – P.Sungailos nuotraukose (daugiau ČIA ir ČIA):

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 613 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,