Mano Gargždai



VVG „Pajūrio kraštas“ pirmininke perrinkta Raimonda Damulienė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Raimonda Damulienė. S.Ulvikienės nuotr. Raimonda Damulienė. S.Ulvikienės nuotr.

Balandžio 7-osios vakarą Vėžaičių konferencijų centre vyko visuotinis vietos veiklos grupės (VVG) „Pajūrio kraštas“ narių susirinkimas. Svarbiausias darbotvarkės klausimas – pirmininko rinkimai.

 

Po įtemptos susirinkimo pradžios įvyko balsavimas. Narių balsų dauguma (32 iš 38 balsavusiųjų) nuspręsta, kad ateinantiems 3 metams pirmininke išrinkta Raimonda Damulienė. Ją VVG „Pajūrio kraštas“ valdyba jau šių metų sausį išrinko ir projekto vadove. Tad kaip ir ankstesnės kadencijos metu R.Damulienė derins pirmininkės ir projekto vadovės pareigas.

Be R.Damulienės kiti nariai pasiūlė dar dvi kandidatūras – Arūno Grikšo ir Laimos Karbauskienės. Pastaroji kandidatuoti atsisakė.

Vos prasidėjus susirinkimui, įsiplieskė ginčai. Valdžios deleguotas atstovas Sigitas Karbauskas priekaištavo VVG administracijos darbuotojams dėl internetinėje svetainėje nepasiekiamų įstatų. Organizacijoje dirbanti V.Urbonienė teisinosi esą įstatai nepasiekiami dėl techninės klaidos, tačiau, vos tik sužinojus apie situaciją, buvo išsiųsti.

Nurimus šioms aistroms, priekaištų R.Damulienei turėjo ir VVG valdybos pirmininkė Alina Petkevičienė. Ji piktinosi, kad darbotvarkėje nebuvo įtrauktas klausimas dėl VVG valdybos ataskaitos. R.Damulienė nurodė, kad darbotvarkę galima papildyti ir susirinkimo metu, todėl ataskaitą valdybos pirmininkė pristatyti galės. Vėliau A.Petkevičienė pareiškė, kad to padaryti negalės, nes yra nepasirengusi.

Konfrontacija tarp S.Karbausko, A.Petkevičienės ir R.Damulienės buvo juntama viso susirinkimo metu. S.Karbauskas nuolat replikavo, pasigirdo ir siūlymų susirinkimą skelbti neteisėtu. Neapsikentę nariai prašė gerbti juos ir taupyti laiką, todėl buvo nubalsuota, kad pasisakymų trukmė negali viršyti 3 min.

Primename, kad konfliktai tarp S.Karbausko ir R.Damulienės prasidėjo dar 2015 m. liepos mėnesį vykusio VVG „Pajūrio kraštas“ valdybos posėdžio metu. Tąkart valdžios atstovo mesti įvairūs kaltinimai ir įžeidinėjimai išprovokavo R.Damulienės raštus ir prašymus atšaukti Savivaldybės atstovą S.Karbauską iš valdybos dėl veiksmų, nesuderinamų su bet kokiomis kultūringo elgesio normomis.

 

Apie šių pusių konfliktą plačiau – archyviniuose straipsniuose:

http://mano-gargzdai.lt/component/k2/item/6528-pasipyle-skundai-del-administracijos-direktoriaus-s-karbausko-elgesio

http://mano-gargzdai.lt/component/k2/item/6632-s-karbauskas-ir-r-damuliene-karo-kirvio-neuzkase

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 138 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,