Mano Gargždai



Drevernoje atšvęstas pavasariškasis Šaktarpis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aldonos Stasiukėnienės nuotr. Aldonos Stasiukėnienės nuotr.

Balandžio 11 d. Drevernoje šventėme Vaikų Šaktarpį – kai nei ledu, nei bradu. Į etninės kultūros muzikinį rytmetį, kurį parengė Priekulės kultūros centro Drevernos skyrius, susibėgo rajono pedagogai – juk susitikti su tikru Drevernos žveju, išsiaiškinti šio neįprasto ausiai žodžio reikšmę, pašmekioti žvejiškų patiekalų bei pabūti pavasarėjančioje Drevernoje – tikras džiaugsmas.

 

Šventiniame renginyje dalyvavo žvejas Adolfas Šikšnius ir jo žvejytė ponia Vincenta. Ši graži pora demonstravo ne tik Šaktarpio pagrindinius darbus: tinklų adymą, valčių smalavimą, kuolų tinklams tvirtinti ruošimą, bet ir gražaus sugyvenimo receptus. Vaikai žvejo pamokymus iliustravo liaudiškais žaidimais, tarmiškais pasikalbėjimais, dainomis, rateliais. Drevernos darželio gaspadinės pagamino ypatingą šiupinį ir tradicinės kafijos bei keksų nepagailėjo.

Nuoširdžiai dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei, Švietimo skyriaus vyriausiajai specialistei Irenai Barbšienei, Drevernos darželio auklėtojoms ir auklytėms, virėjoms, muzikos vadovei Laimutei Eirošienei, direktorei Romai Žutautienei, Drevernos pradinių klasių mokytojoms, direktorei Vilijai Rimkuvienei, ir, žinoma, žvejui Adoliui Šikšniui ir jo žvejytei Vincentai.

 

Aldonos Stasiukėnienės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 160 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,