Mano Gargždai



Geologas Albinas Žvirblis supažindino su mineralų pasauliu

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Žvirblis (dešinėje) supažindino su įdomiais eksponatais, atkeliavusius iš skirtingų pasaulio kraštų. Danieliaus Laimos nuotr. A. Žvirblis (dešinėje) supažindino su įdomiais eksponatais, atkeliavusius iš skirtingų pasaulio kraštų. Danieliaus Laimos nuotr.

     Balandžio 12 d., antradienį, J.Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko unikali paskaita apie akmenis ir mineralus „Mineralų pasaulis" su geologu Albinu Žvirbliu. Susitikimas ypač sudomino vaikus, jų tėvelius ir net senelius.

 

     A. Žvirblis susirinkusiems atskleidė ne tik mineralų paslaptis, bet ir supažindino su įdomiais ir išskirtiniais eksponatais, kurių buvo daugiau nei šimtas vienetų. Didelio susidomėjimo sulaukė vandenyje plūduriuojanti nafta, aukso grynuoliai ir, žinoma, tikrų tikriausias kosmoso svečias – meteoritas. Renginio svečiai džiaugėsi, kad ne tik galėjo pamatyti, bet ir pačiupinėti akmenis ir mineralus, atkeliavusius iš skirtingų pasaulio kraštų ir vietovių.
Pagrindinis renginio siurprizas – galimybė išvysti ir patiems įžiebti ugnį, tam panaudojant geležį ir titnagą.
     Dėkojame visiems susirinkusiems ir linkime, kad kiekvieno kelyje pasitaikytų retas ir išskirtinis akmuo, kuris taptų sėkmę nešančiu talismanu.

 

     Danieliaus Laimos nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 392 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,