Logo
 Spausdinti šį puslapį

E.Vicherto premijos laureatas – Andrius Girdžius

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
E.Vicherto premijos laureatas Andrius Girdžius (centre) tarp kitų nominantų. Donato Bielkausko nuotr. E.Vicherto premijos laureatas Andrius Girdžius (centre) tarp kitų nominantų. Donato Bielkausko nuotr.

    Praėjusį penktadienį Priekulės kultūros centre iškilmingai ir nuotaikingai paminėta Kultūros diena.


    Renginio vedėjai – Priekulės kultūros centro vadovė Alanta Zapalskienė ir režisierius Domininkas Malajavas priminė, kad Kultūros diena būtent balandžio penkioliktąją minima todėl, kad 1935 m. šią dieną Vašingtone buvo pasirašytas Rericho Paktas, pirmąkart istorijoje paskelbęs pasauliui apie genialių žmonių sukurtų meno, mokslo ir kitų kultūros paminklų unikalumą, apie būtinybę juos apginti ir išsaugoti. N. Rerichas pasiūlė ir kultūros vertybių apsaugos simbolį – Taikos Vėliavą. Tai meno, mokslo ir religijos simbolis. Tai Meilės, Grožio ir Išminties ženklas. Tai buvę, esami ir būsimi žmonijos laimėjimai. Baltame vėliavos fone tamsaus purpuro spalvos amžinybės žiedas juosia tris sferas − tokia vėliava šventinio vakaro metu puošė ir Priekulės kultūros centro salę.

    Tradiciškai jau šeštąjį kartą įteikta Ernsto Vicherto premija, skirta jauniesiems talentams puoselėti. Juo tapo Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos abiturientas Andrius Girdžius.

    Andrius pasiekimų turi ne vienoje srityje: jis – ir matematinių žaidimų kūrėjas, ir respublikinių anglų kalbos olimpiadų prizininkas, ir gabus muzikantas.

    Kaip sakė E. Vicherto premijos komisijos narė Vilija Butkuvienė, iš tiesų visi nominuotieji mokiniai verti jos, „skaitant ilgus pasiekimų sąrašus, komisijos nariai neatsistebėjo, kokie gabūs, išradingi, kūrybingi ir visur spėjantys gali būti vaikai, − kiek laimėjimų jie turi respublikiniuose ir netgi tarptautiniuose renginiuose".
    Taip pat tradiciškai pagerbti kultūros darbuotojai, anot Kultūros skyriaus vedėjo Gintauto Bareikio, pastaraisiais metais daugiau pastebėti, sukūrę įdomių projektų, įveikę kliūtis, atradę naujovių ar tiesiog ne vienerius metus kantriai, nuoširdžiai ir atsakingai dirbę savo darbą.

    Apdovanojimais pagerbti: Dovilų etninės kultūros centro direktorė Lilija Kerpienė, J. Lankučio viešosios bibliotekos Agluonėnų skyriaus bibliotekininkė Erika Ramanauskienė, visuomenininkas iš Drevernos Algirdas Kvasys, Vėžaičių kultūros centro direktorė Alma Slušnytė, Gargždų kultūros centro vaikų šokių studijos „Trepsiukas" vadovė Lilija Šepčenko.

    Pats Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis buvo apdovanotas simboline vadovo „ranka" − kad nepritrūktų rankų vadovauti visų rūšių kultūrininkams: kultūros namų darbuotojams, muziejininkams, bibliotekininkams...

    Visus apdovanotuosius ir kitus kultūros žmones tą puikų vakarą, kuriame Priekulės kultūros centro vadovė Alanta Zapalskienė su savo kolektyvu sukūrė kosminę „matricos" atmosferą, sveikino mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, E. Vichero premijos komisijos nariai: pirmininkas Gintautas Bareikis, „Bangos" laikraščio redaktorė Vilija Butkuvienė, istorikė, humanitarinių mokslų daktarė Silva Pocytė, Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius ir kiti.

 

    Donato Bielkausko nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,