Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ vardadienio šventė nepaliko abejingų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Mokyklos vardadienio šventėje visi spinduliavo puikia nuotaika Mokyklos vardadienio šventėje visi spinduliavo puikia nuotaika

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija jau keletą metų balandžio viduryje švenčia mokyklos vardadienį. Vardas Vaiva yra siejamas su senovės lietuvių likimo deivės Laimos vardu, reiškiančiu „šviesą, vaivorykštę”, vardinės – balandžio 14 d. Šia proga gimnazijoje direktorės pavaduotoja ugdymui Danutė Mockienė, gimnazijos mokinių savivaldos nariai ir kiti norintys organizuoja netradicinį ugdymą.

 

Šiemet I-II klasių gimnazistai vedė klasės valandėlę „Ką žinau apie savo mokyklos istoriją?“ Pirmokai „Vaivorykštei“ vardinių proga sukūrė sveikinimų. Gimnazijos III-IV klasių mokiniai dalyvavo Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto Filosofijos ir kultūrologijos katedros vykdomame edukaciniame projekte „Iškeisk pamoką į filosofijos paskaitą“. Atvykę trys dėstytojai paskatino pasvarstyti, kokia filosofijos reikšmė šių laikų skaitmenizuotame ir globaliame pasaulyje, pateikė užduotį, kai reikėjo priimti sprendimą, kas svarbiau – logika ar jausmai?

Sportiški, energingi gimnazistai, susibūrę į komandas, dalyvavo orientacinėse ir tinklinio varžybose.  Šįkart geriau sekėsi antrokų komandoms.

Smalsūs mokiniai dalyvavo „Proto kovose“. Klausimai ir įvairios vaizdinės, garsinės užduotys buvo susijusios su „Vaivorykštės“ gimnazija, gimtaisiais Gargždais. Iš šešiolikos komandų ir čia lyderiai – antrokai!

Gausiausiai susirinkta į aktų salę, kur vyko gimnazistų, jų mokytojų apdovanojimai už pasiekimus rajono, apskrities, šalies ar tarptautiniuose konkursuose, olimpiadose, varžybose, festivaliuose. Įteiktos trys didžiosios ir septynios mažosios „Vaivos“ statulėlės, gimnazijos padėkos raštais apdovanota daugiau negu šimtas bendruomenės narių. Šventėje sulaukta ir svečių iš Klaipėdos rajono švietimo centro. Metodininkė Liudmila Bakanovaitė septyniolikai gimnazistų, kurie nuo spalio mėnesio savanoriauja Trečiojo amžiaus universitete  (TAU), įteikė padėkos raštus. Palaikant skaitymo skatinimo iniciatyvą ir vykdant projektą „Skaitymo patirčių spalvos“, padėkos raštais apdovanoti daugiausiai skaitantys „Vaivorykštės“ gimnazijos bendruomenės nariai. Metodinė taryba sveikino gimnazijos direktorę Ireną Pintverytę ir linkėjo toliau sėkmingai, vieniems kitus palaikant, motyvuojant, pasidžiaugiant, dirbti bei siekti puikių rezultatų. Pasiekimai (o jie – dar ne visi, nes mokslo metai nesibaigė) liudija, kad gimnazijoje yra daug darbščių, atsakingų, kūrybingų žmonių, nebijančių iššūkių ir noriai dalyvaujančių renginiuose, kurie patys organizuoja dalijimąsi gerąja patirtimi.

Vardadienio šventė baigta gimnazijos teatro studijos „Ištaško“ spektakliu „Nėra baltų durų“ (pagal rašytojo V. Račicko romaną „Baltos durys“). Scenarijų parašė abiturientai Gintarė Ilginytė ir Vilius Lukošius, režisavo mokytoja Rasa Rusteikienė. Ši inscenizacija taip pat yra viena iš skaitymo skatinimo projekto „Skaitymo patirčių spalvos“ veiklų. Parodoma, kaip kūrinys gali virsti vaizdu, kiek daug gali būti to paties teksto interpretacijų.

„Vaivorykštės“ gimnazijos vardinių šventė – netradicinis ugdymas, kuris leidžia ir padirbėti, ir pasidžiaugti. Smagu, kad gimnazijos bendruomenė ne tik mokosi, siekia pažinimo, bet neužmiršta ir turiningo lavinimosi.

 

Šventės akimirkos – Dominykos Ambroževičiūtės ir Gabijos Gagilaitės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,