Mano Gargždai



Gargžduose varžėsi sunkiaatlečiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų nugalėtojai ir prizininkai su pagrindiniais varžybų organizatoriais. Dalyvių nuotr. Varžybų nugalėtojai ir prizininkai su pagrindiniais varžybų organizatoriais. Dalyvių nuotr.

    Gargžduose vyko sunkiosios atletikos varžybos, skirtos Stasio Bernoto atminimui pagerbti. Jos vykdomos jau ketvirti metai po to, kai mus paliko nuostabus žmogus – Vėžaičių eksperimentinio ūkio direktorius, mokslų daktaras, sporto meistras, Europos veteranų bei pasaulio čempionas Stasys Bernotas.

 

    Į varžybas susirinko per 50 įvairaus amžiaus sportininkų iš Kretingos, Degaičių (Telšių raj.), Gargždų. Pirmoje grupėje dalyvavo sportininkai iki 16 m. Šioje grupėje „krito" net trys Lietuvos rekordai. Karolis Stonkus (svorio kategorijoje virš 76 kg, amžiaus grupėje iki 16 m.) rovimo rungtyje įveikė 99 kg, stūmimo – 131 kg, dvikove – 230 kg.
    Prizą, skirtą jauniausiam varžybų dalyviui, kurį įsteigė UAB „Motoras" direktorius Vincas Vitkus, iškovojo Nojus Brazdeikis. Jis svorio kategorijoje iki 35 kg tapo čempionu. Pasak trenerio Edvardo Šauklio, tai – būsimas Lietuvos čempionas.
    Svorio kategorijoje iki 45 kg, stipriai pagerinęs savo asmeninius rezultatus, čempionu tapo Vilius Norkus. Svorio kategorijoje iki 65 kg pirmas buvo Erlandas Eglynas, antras – Jonas Petronaitis. Kasparas Viskontas svorio kategorijoje iki 55 kg iškovojo antrąją vietą, o jo broliukas svorio kategorijoje iki 35 kg pelnė trečiąją vietą.

 

P4177727
Dalyvių nuotr.


    Tarp merginų stipriausios buvo gargždiškės. Pirmąsias vietas iškovojo Kamilė Klevinskytė, Danutė Saudargaitė, Lijana Jakaitė, Gabrielė Čiunkaitė, antrąją vietą pelnė Solveiga Urnikytė, trečiąją – pirmą kartą varžybose dalyvavusi Ramunė Triušytė. Pastarosios pagrindinė sporto šaka – badmintonas, bet ji dar lanko treniruotes pas trenerį E.Šauklį, stiprėja fiziškai ir ateityje dar galvoja sudalyvauti sunkiosios atletikos varžybose, nes sunkioji atletika – tokia sporto šaka, kur reikia ne pamatyti, o pabandyti ir viską suprasi.
    Varžybose buvo įsteigta taurė stipriausiai merginai. Ją iškovojo sparčiai tobulėjanti Lijana Jakaitė, sverianti 64 kg. Ji rovimo veiksmu iškėlė 70 kg, o stūmimo – 87 kg. Tai merginai garantuotų kelialapį į Europos čempionatą.
    Įdomios kovos vyko tarp vyrų virš 18 m., kur ir svoriai buvo didesni, ir pajėgumas vienodas, tad ir žiūrovams didelį įspūdį paliko. Svorio kategorijoje iki 80 kg pirmas buvo kretingiškis, praeitų metų Lietuvos čempionas Adomas Kriaučiūnas, antras – gargždiškis Robertas Skurdenis. Jis karatė-kiokušin sporto klubo „Okinava" atstovas. Sportininkas fiziškai stiprėja pas trenerį E.Šauklį, tad drąsiai dalyvauja ir sunkiosios atletikos varžybose, nes įvaldė visus sunkiosios atletikos technikos elementus, jam tai padeda ir pagrindinėje sporto šakoje. Kitose svorio kategorijose dominavo gargždiškiai: pirmas vietas iškovojo Arturas Rastenis (svorio kategorijoje iki 90 kg), Giedrius Lukauskas (sv. kat. iki 100 kg), Raimondas Tamošauskas (sv. kat. iki 110 kg), Mindaugas Jurkša (sv. kat. virš 110 kg). Tarp vyrų stipriausias buvo ir prizą išsivežė kretingiškis Adomas Kriaučiūnas.
    Kad tokia šventė įvyktų, prisidėjo Klaipėdos rajono savivaldybės BĮ sporto centras ir jo direktorius Vaidas Liutikas, Gargždų sporto mokykla ir jos direktorius Antanas Blinstrubas, absoliučių nugalėtojų taures įsteigusi Rima Bernotienė, o ypač – šių varžybų iniciatorius treneris Edvardas Šauklys ir teisėjas Raimundas Averkinas, kurių dėka renginys vyko šventiškoje atmosferoje ir praėjo sėkmingai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,