Mano Gargždai



Priekulėje viešėjo svečiai iš Turkijos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Jūratės Benediktavičienės nuotr. Jūratės Benediktavičienės nuotr.

Praėjusi savaitė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje buvo ypatinga – sulaukėme svečių iš Turkijos Mersino miesto. Tarptautinį projektą „STEM“ vykdantys mokytojai ir švietimo centrų darbuotojai buvo atvykę į darbo stebėjimo praktiką.

 

Jie lankė pamokas bei veiklas mokykloje, susipažino su Priekulės miesteliu, lankėsi Klaipėdos rajono švietimo centre, kur jiems buvo pristatyta Lietuvos švietimo sistema. Draugiška, linksma komanda ne tik mokėsi, bet ir bendradarbiavo: projekto koordinatorius, anglų k. mokytojas Serkan Atik pats vedė keletą pamokų, kūno kultūros mokytoja Muzeyyen Kur ir mokyklų konsultantė Gulsum Karaboga pasirodė esančios puikios kulinarės – jos pakvietė visus mokytojus į technologijų kabinetą pasivaišinti pačių išvirta turkiška puikaus skonio sriuba.

Svečiai taip pat turėjo progą kartu su gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda apsilankyti Klaipėdos „Santarvės“ mokykloje vykusiame ilgalaikio integruoto regioninio projekto „Skirtingų kultūrų suvienyti“ dalyvių susitikime, kur projekto dalyviams – Klaipėdos regiono mokyklų atstovams – pristatė turkišką patiekalą – pačių pagamintas salotas.

„Dalyvavimas tarptautiniuose projektuose gimnazijos bendruomenei atneša neįkainojamos naudos,“ – įsitikinusios projekto koordinatorės mokykloje, anglų k. mokytojos Jūratė Benediktavičienė ir Gitana Mizgerienė, pakvietusios gimnazijos mokytojus kartu planuoti kitų metų Erasmus + K1 darbuotojų mobilumo projektą, suteikiantį galimybę tobulinti pedagoginius gebėjimus ir semtis patirties užsienio mokyklose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,