Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone rado du Švedijoje pavogtus traktorius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

    Balandžio 18–22 dienomis Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate lankėsi kolegos iš Švedijos. Bendradarbiaujant Švedijos teisėsaugos institucijų pareigūnams, Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorei ir Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams, buvo vykdoma operacija, susijusi su brangiais, iš Švedijos ūkių pastaruosius metus itin dažnai vagiamais traktoriais, kita žemės ūkio technika. Turimais duomenimis, kai kurių pavogtų traktorių rinkos vertė, priklausomai nuo komplektacijos, siekia net nuo 160 000 iki 300 000 eurų.

 

    Vykdant Švedijos generalinės prokuratūros teisinės pagalbos prašymą bei vadovaujantis Švedijos Karalystės išduotais Europos arešto orderiais šios bendros operacijos metu buvo sulaikyti trys 1975–1977 m. gimę Lietuvos Respublikos piliečiai, kuriems teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą, ir artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl jų perdavimo Švedijos Karalystei.
    Iš viso į Švedijos teisėsaugos akiratį dėl šių įvykdytų didelės vertės svetimo turto vagysčių yra patekę šeši Lietuvos Respublikos piliečiai, ateityje įtariamųjų skaičius gali didėti.
    Sėkmingos tarptautinės operacijos metu Klaipėdos rajone buvo rasti du Švedijoje vogti traktoriai bei kita galimai vogta žemės ūkio technika, kurios dar nebuvo spėta realizuoti Lietuvoje. Spėjama, kad šių dviejų rastų ir paimtų traktorių vertė yra apie 500 000 eurų.
    Kolegos iš Švedijos ne tik dirbo su Klaipėdos apskrities policijos kriminalistais, bet ir apžiūrėjo Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, Palangos miesto policijos pastatą, trumpai susipažino su uostamiesčio ir kurorto kultūriniu gyvenimu.

 

    Vaizdo įrašas:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,