Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono moterys susiburs į klubą

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Moterų klubo iniciatorė Rekvita Bagdonienė džiaugiasi galimybe moterims pasiūlyti nemokamų veiklų įvairovę. S.Ulvikienės nuotr. Moterų klubo iniciatorė Rekvita Bagdonienė džiaugiasi galimybe moterims pasiūlyti nemokamų veiklų įvairovę. S.Ulvikienės nuotr.

Dekupažas, papuošalų gamyba, fotografo, vizažisto ir stilisto paskaitos, piešimas ant vandens, tapyba ant šilko, mandalų kūrimas, susitikimai su motyvuojančia lektore ir kūno priežiūros specialiste. Šias veiklas netrukus nemokamai galės išbandyti visos Klaipėdos rajono gyventojos – nuo gegužės 4 d. VšĮ „Revilita“ kuria Klaipėdos rajono moterų klubą. Planuojama, kad užsiėmimai, kuriems 2 941 Eur finansavimą skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, vyks keletą kartų per mėnesį.

 

Padės pabėgti nuo rutinos

Viešosios įstaigos „Revilita“ direktorė Rekvita Bagdonienė atviravo, kad mintį moteris suburti į tokį klubą ji vystė daugiau nei pusmetį.

„Kai vykdavo įstaigos organizuojami užsiėmimai, pastebėjau, kad moterys dažnai ateina pavargusios, „užsisukusios“ savo darbuose. Bet, praleidusios tą valandą, jos išeina visiškai kitokios: pamato, ką geba padaryti, pabėga nuo kasdienių rūpesčių, pabendrauja“, – idėjos gimimo priežastis vardijo R.Bagdonienė.

Jos teigimu, vienas svarbiausių moterų klubo steigimo tikslų – padėti moterims pailsėti nuo rutinos, sumažinti stresą ir pakelti savivertę. Anot pašnekovės, jai dažnai tenka susidurti su moterimis, kurios yra labai užsidariusios savyje, vengia socialinio gyvenimo, turi baimę išeiti iš namų.

„Norisi kartu įveikti visas šias baimes“, – sakė moterų klubo iniciatorė.

 

Užsiėmimai – nemokami

Kadangi projektui vykdyti gautas finansavimas, veiklos moterims bus nemokamos.

„Suprantama, kad dalį norinčiųjų išbandyti užsiėmimus stabdydavo finansiniai dalykai. Todėl čia bus suteikta proga susipažinti su naujomis sritimis visiškai nemokamai. Nori išbandyti piešimą ant vandens ar ant šilko? Pasidaryti papuošalą, išmėginti dekupažą? Klube tokia galimybė bus“, – į veiklas pakvietė R.Bagdonienė, pridūrusi, kad norinčios labiau gilintis į tam tikrą sudominusią veiklą, tai padaryti galės ir papildomuose mokamuose užsiėmimuose.

 

Atsižvelgs į poreikius

Anot Klaipėdos rajono moterų klubo iniciatorės, nebus apsiribojama tik projekte numatytomis veiklomis – bus atsižvelgiama į klubo narių poreikius ir norus.

„Galbūt tarp klubo veiklose dalyvaujančių moterų bus tam tikrų sričių specialisčių ir susitikimų metu galėsime vieną ar kitą temą pagvildenti. Pavyzdžiui, aš su mielu noru galiu pasidalinti patirtimi vaikų kalbos vystymo, auklėjimo klausimais“, – pasakojo pašnekovė.

Jos teigimu, į šį klubą galės įstoti visos norinčios: tiek paauglės, tiek senjorės. Klubas bus neformalus, veiks po nevyriausybinės organizacijos „Revilita“ „sparnu“, tačiau įstaigos vadovė sakė, kad, esant aktyviam narių įsitraukimui, jis galėtų virsti ir atskiru juridiniu vienetu.

„Kol kas tai – tik eksperimentas, bandymas pasimatuoti tą rūbą. Pažiūrėsime, ar bus poreikis“, – šypsosi optimistiškai nusiteikusi moteris.

Planuojama, kad pagal projektą numatyti užsiėmimai vyks du kartus per mėnesį. Manoma, kad kiekvienos iš veiklų trukmė – mažiausiai 2 val.

 

Pirmasis užsiėmimas – mandalų kūrimas

Gegužės 4 d. (trečiadienį) 17.30 val. Minijos g. 3, Gargžduose, numatytas pirmasis Klaipėdos rajono moterų klubo susitikimas. Jis vyks draugiškoje aplinkoje, prie kavos puodelio. Pirmiausia R.Bagdonienė pristatys visas numatytas veiklas, o po to moterys bus pakviestos į atpalaiduojantį mandalų kūrimo užsiėmimą, kurį ves tautodailininkė Vida Kuznecovienė. Mandala yra apskritimo arba kvadrato formos geometrinė kompozicija, simboliškai vaizduojanti tam tikrą dvasinę tvarką. Mandalų kūrimas – tai meno terapija, kurios metu bandoma atrasti save, pabėgti nuo neigiamų minčių ir emocijų. Šveicarų psichiatras, psichoanalitikas Karlas Gustavas Jungas pastebėjo, kad mandalos padeda žmogui pajausti save kaip visumą, pamatyti, priimti ir spręsti vidinius konfliktus, o kartu ir vystytis, tobulėti kaip asmenybei.

Visos moterys, norinčios dalyvauti nemokamame mandalų kūrimo užsiėmime, kviečiamos registruotis tel. 8 604 11 555,  8 673 29 431 arba arba el. paštu

Gegužės mėnesį moterų taip pat lauks dekupažo užsiėmimas ir stilisto paskaita.

Daugiau informacijos – feisbuko paskyroje ČIA.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,