Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas atliekas tvarkys savaip

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Ketvirtadienį Tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl Klaipėdos rajono savivaldybės atliekų tvarkymo plano pakeitimo atsidūrė lyg po padidinamuoju stiklu, mat valdžios atstovai turėjo apsispręsti, ar bus pakoreguotas rajono atliekų tvarkymo planas. Politikai nepabūgo plačiai aptarinėtų grėsmių, nelaukė ir Aplinkos ministerijos išvadų – pokyčiams pasiryžo.

 

    Primename, kad įteisinus galimybę pačiai Savivaldybei rūšiuoti atliekas, mažiau jų galės vežti į regioninį atliekų tvarkymo sąvartyną ir „Fortum". Tokios užmačios sulaukė kritikos: esą taip bus sugriauta regioninė atliekų tvarkymo sistema ir grės milijoniniai nuostoliai, kurie taps našta mokesčių mokėtojams.
    Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Feliksas Žemgulys Tarybos posėdžio metu nurodė, kad planas reikalingas struktūrinei paramai gauti.
    „Mes pretenduojame į bemaž pusantro milijono eurų, kurie bus skirti daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose įrengti požeminius rūšiavimo konteinerius, taip pat kompostavimo priemonių įgyvendinimui", – aiškino F.Žemgulys.
    Galimybė pasisakyti buvo suteikta ir UAB „Jostra" atstovui ir plano rengėjui Karoliui Bliabui. Jis įvardijo galimas Klaipėdos miesto savivaldybės nepritarimo planui priežastis.
    „Jų argumentas buvo tas, kad jis neatitinka valstybinio atliekų tvarkymo plano, jame numatytų priemonių, ir regioninių atliekų tvarkymo plano, pažeidžia tam tikrų teisės aktų nuostatas", – kalbėjo K.Bliabas.
    Jis aiškino, kad Klaipėdos rajono savivaldybėje veikia rūšiavimo linija ir iki 2017 m. yra sudaryta sutartis: „Mes jos taip paprastai nutraukti negalime".
    Pasak UAB „Jostra" atstovo, savivaldybė, remiantis teisės aktais, gali įgyvendinti savo atliekų tvarkymo sistemą.
    „Savo teritorijoje infrastruktūrą gali plėtoti taip, kaip ji pageidauja, kaip jai atrodo, kad finansiškai yra geriausia ir atspindi gyventojų interesus", – teigė K.Bliabas.
    Posėdyje dalyvavusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš rekomendavo nuo sprendimo priėmimo susilaikyti, kol išvadų nepateikė Aplinkos ministerija. Iki posėdžio jų nebuvo sulaukta.
    „Vyriausybės atstovas vertina tik teisėtumą. Politiniu, ekonominiu aspektu jis tarybos sprendimų, projektų nevertina. Todėl man Aplinkos ministerijos nuomonė buvo labai svarbi. Šiandien noriu paprašyti, jeigu leidžia laikas, sulaukti Aplinkos ministerijos išvadų. Tai reikštų sprendimo projekto priėmimo atidėjimą. Bet čia yra jūsų valia apsispręsti. Sulaukusi Aplinkos ministerijos išvadų, jei bus pažeidimų, turėsiu reaguoti pagal įstatymą", – tvirtino D.Kerekeš.
    Tačiau, kaip posėdyje teigė rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Savivaldybė yra savarankiškas objektas, galintis priimti sprendimus, todėl nutarimas priimtas nieko nelaukiant. Plano pakeitimui pritarė visi Tarybos nariai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,