Mano Gargždai



Pradinių klasių trikovės varžybose – „Minijos“ moksleivių pergalė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų nugalėtojos ir prizininkės. Z.Bitino nuotr. Varžybų nugalėtojos ir prizininkės. Z.Bitino nuotr.

Gegužės 3 dieną į pradinių klasių trikovės varžybas Gargždų sporto mokyklos stadione susirinko po septynias rajono bendrojo ugdymo mokyklų mergaičių ir berniukų komandas. Be jau minėtų „minijiečių“ dar dalyvavo Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos, Gargždų „Kranto“, Endriejavo, Šiūparių ir Dovilų pagrindinių mokyklų trikovininkai. Tiek berniukai, tiek mergaitės bėgo 30 metrų distanciją, mėtė kamuoliuką bei atliko šuolius į tolį.

 

Tarp mergaičių asmeninėje įskaitoje nepralenkiama buvo Deira Gruzdytė iš „Minijos“. Jos rezultatas – 188 taškai – išties įspūdingas. Antrąją vietą iškovojusi priekuliškė Austėja Navardauskaitė atsiliko 30 taškų (155 tšk.). Trečia – Oresta Viskontaitė iš „Minijos“ progimnazijos – taip pat 155 taškai (lėmė blogesni papildomi rodikliai).

Tarp berniukų asmeninėje įskaitoje dėl pirmos vietos vyko žymiai atkaklesnė kova. Nugalėtojo Nojaus Neimonto (Šiūparių pagrindinė mokykla) rezultatas – 148 taškai. Tik dviem taškais nuo jo atsiliko Jonas Žutautas iš „Minijos“ progimnazijos. Trečias – Arminas Jokubaitis iš Gargždų „Minijos“ progimnazijos (143 tšk.).

Gargždų „Minijos“ progimnazijos mergaičių komandos rezultatas – 732 taškai. Be komandos lyderės Deiros Gruzdytės joje dar buvo Andrėja Šimonytė, Oresta Viskontaitė, Goda Birbalaitė ir Eva Černiavskytė. Jas varžyboms parengė mokytojos Rasa Marcinkevičienė ir Reda Liužinienė. Antroje vietoje likusios Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos mergaitės surinko 636 taškus, o trečioje – Dovilų pagrindinės mokyklos mergaitės – 593 taškus.

Gargždų „Minijos“ progimnazijos berniukų komandos rezultatas – 669 taškai. Komandai atstovavo Jonas Žutautas, Arminas Jokubaitis, Arnas Gomas, Karolis Kukšta ir Rokas Adomauskas (mokytojos R.Marcinkevičienė ir R.Liužinienė). Antra – Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komanda – 599 taškai. Trečia – Šiūparių pagrindinės mokyklos komanda – 524 taškai. Jie tik 3 taškais aplenkė ketvirtoje vietoje likusius doviliškius.

Artėja prie pabaigos rajono bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių sporto žaidynės. Mokykloms dar liko išsiaiškinti geriausius bėgikus gegužės viduryje Pašlūžmyje įvyksiančiose kroso varžybose, „Minijos“ progimnazijai sudalyvauti lengvosios atletikos trikovės finalinėse varžybose Utenoje, ir galima bus paskelbti 2015-2016 mokslo metų komandas-nugalėtojas bei mokyklų pasiektus rezultatus. Dabar užtikrintai pirmauja Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai, savo taupyklėje turintys 249 taškus ir dar galintys gauti apie 150-200 taškų už šachmatų ir trikovės finalines varžybas. Galime drąsiai teigti – jie tikrai bus nugalėtojai po visų rungčių. Dėl antros-trečios vietų atkakliai kaunasi Dovilų ir „Kranto“ pagrindinių mokyklų moksleiviai. Doviliškiai prieš paskutinę rungtį turi 196 taškus ir savo pagrindinius varžovus lenkia 19,5 taško. Susikeisti vietomis išlieka tik teorinis variantas, jei Dovilai neatvyktų į paskutines varžybas, o ten nuvykę „krantiečiai“ liktų ne žemiau kaip penktoje vietoje. Ketvirti rikiuotėje – Šiūparių pagrindinės mokyklos moksleiviai (118 taškų). Jie aštuoniais taškais lenkia penktoje vietoje esančius priekuliškius ir 14 taškų – šeštoje vietoje esančius Endriejavo pagrindinės mokyklos moksleivius. Maloni staigmena – Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro septintoji vieta. Jie savo taupyklėje turi 90,5 taško ir galutinėje įskaitoje nenukris žemiau šios vietos. Reikia pažymėti, kad slengiškiai puikiai pasirodė rajoninėse šaškių varžybose, iškovodami pirmąją vietą, bei gavo papildomai 46,5 taško kovodami šaškių respublikinėse varžybose.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,