Mano Gargždai



15 metų gimtadienį švenčiantis Turizmo informacijos centras parengė dovanų miestui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras su kolegomis iš kitų miestų turizmo informacijos centrų ir  Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktore Jurgita Kazlauskiene. Turizmo informacijos centro nuotr. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras su kolegomis iš kitų miestų turizmo informacijos centrų ir Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktore Jurgita Kazlauskiene. Turizmo informacijos centro nuotr.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras gegužės 3-ąją minėjo 15 metų gyvavimo sukaktį. Šia proga „Minijos“ kino teatre vyko šventinė konferencija.

 

Sveikino svečiai iš visos Lietuvos

Pasveikinti kolektyvo ir direktorės Daivos Buivydienės susirinko svečiai ne tik iš Klaipėdos rajono, bet ir kitų turizmo informacijos centrų – Kretingos, Šilutės, Nidos, Klaipėdos, Šventosios, Rietavo, Plungės ir net Birštono ir Kauno.

 „Per tuos 15 metų Turizmo centras, Savivaldybė, verslas padarė daug didžiulių darbų, kad patrauklumas turizmui savivaldybės teritorijoje didėtų ir pasiekta daug gerų rezultatų“, – sveikinimo kalboje džiaugėsi Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

Savivaldybės vadovas už indėlį populiarinant turizmą padėkos raštus įteikė Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorei Daivai Buvydienei, Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei, Gargždų muziejaus direktorei Sigitai Bučnytei, Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovui Dariui Niciui, Gargždų kultūros centro direktorei Birutei Oželienei, Klaipėdos rajono savivaldybės Strateginio planavimo  ir investicijų skyriaus vedėjai Raimondai Kučinskaitei, taip pat Turizmo informacijos centro finansininkei Vidai Kundrotienei.

Gražių žodžių gimtadienį švenčiančiai įstaigai negailėjo ir Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė Jurgita Kazlauskienė.

„Turizmo informacijos centrai – pagrindinis verslo katalizatorius. Dėkojame už profesionalumą, meilę savo kraštui, sėkmingą Klaipėdos rajono turizmo paslaugų kokybės puoselėjimą, džiaugiamės jūsų projekto „Žuvies kelias“ įgyvendinimu, jūsų neblėstančia energija ir kūrybingumu“, – sveikinimo kalboje sakė J.Kazlauskienė.

Vidaus vandens kelių direkcijos direktorius Antanas Ivanauskas taip sveikino rajono turizmo informacijos centrą su didžiausiu proveržiu vandens turizmo srityje.

 

Partneriams – padėkos angelai

15 metų centrui vadovaujanti direktorė D.Buivydienė dėkojo už sveikinimus, prie turizmo populiarinimo prisidedantiems kolegoms įteikdama simbolinius padėkos angelus.

„Mums besikuriant, mes turėjome savo krikštatėvį – Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narį Algirdą Liaudanskį. Metams bėgant, jis mus ir barė, ir klausinėjo, ką mes čia veikiame, ne tik padėjo įsikurti, bet ir iki šios dienos mus auklėja ir auklėja“, – įteikdama pirmąjį angelą sakė D.Buivydienė.

A.Liaudanskis linkėjo pareigingai ir  atsakingai atlikti savo funkcijas – kad niekam nekiltų abejonių dėl įstaigos reikalingumo.

Padėkos angelai taip pat buvo įteikti Turizmo tarybos pirmininkei Rūtai Cirtautaitei, 7-iems pajūrio turizmo informacijos centrų vadovams, kurie dirba kartu planuojant rinkodaros veiksmus.

 

Džiaugėsi įgyvendintais projektais

Apžvelgdama Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro istoriją, direktorė prisiminė pradžią – kai Gargždų kultūros centre 19 kv. m. fojė esančiose patalpose pradėjo veikti naujai įkurtas Gargždų turizmo informacijos centras. Ji akcentavo svarbiausius per 15 metų nuveiktus darbus, projektus – Drevernos rekreacinės teritorijos vystymą, nuolatinį dalyvavimą tarptautinėse turizmo parodose, bendradarbiavimą su turizmo informacijos centrais, organizuojamą Minijos žemupio regatą, sutraukiančią virš 200 turistų,  dviračių žygius...

Vienas didžiausių pastarųjų metų projektų, anot D.Buivydienės, – 2014 metais pastatytas senovinis burinis laivas „Dreverna“. Su juo, vadovės teigimu, pernai jau spėta sudalyvauti pirmosiose flotilėse – Mingės ir Dangės, „Burpilio“ regatoje.

D.Buivydienė pasidžiaugė ir sėkmingai jau metus gyvuojančiu Pamario turizmo klasteriu, kuris vienija 22 narius, populiaria edukacine „Žuvies kelio“ programa.

Didžiausias šių metų projektas – reguliarus maršrutas laivu Dreverna–Juodkrantė, kuris startuos jau birželio 4 d.

Konferencijoje įstaigos filialo J. Gižo etnografinės sodybos vadovė Gintarė Atkočiūnė aptarė naujus lankytinus turistinius objektus pajūryje, Klaipėdos rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė pristatė neseniai Savivaldybės tarybos patvirtintą Klaipėdos rajono prekės ženklą „Atveria horizontus“.

Pranešimus konferencijoje taip pat skaitė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Rekreacijos ir turizmo katedros dėstytoja, ITEM tarptautinės jungtinės magistro studijų programos vadovė prof. dr. Aušrinė Armaitienė, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas ir Valstybinio turizmo departamento Vietinio turizmo poskyrio vedėja Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

 

Gimtadienio proga – dovanos gyventojams

Vėliau norintieji patraukė į naujo turistinio maršruto po Gargždų miestą pristatymą, kurį vedė Gargždų krašto muziejaus istorikė Kristina Skiotytė. Šešiuose stenduose, pastatytuose įvairiose vietose  nuo Gargždų stoties iki pat stadiono, atskleidžiami įdomūs istoriniai faktai apie Gargždus. Tai, anot D.Buivydienės, dovana įstaigai ir miestui.

Be to, 15-ojo gimtadienio proga prie Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro pastatyti krėslai, kuriuose visi norintys gali vaišintis atsinešta kava, prisėsti pailsėti ir susipažinti su Klaipėdos rajono turistiniais leidiniais.

 

Šventinio renginio akimirkos – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro ir Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,