Mano Gargždai



Gargžduose išgąsdinto vaiko tėvas: policija sureagavo tik po paros

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

    Praėjusią dieną rašėme apie socialiniame tinklalapyje „Facebook" pradėjusią plisti žinutę, kad antradienį Gargžduose du vyrai galimai bandė pagauti vaiką. Pasak policijos, kriminalo čia nebūta, tačiau berniuko tėvas įsitikinęs, kad policijos pareigūnai į situaciją ir neskubėjo gilintis.

 

    „Ar šis vaikis tiks?"
    „Vakarykštis košmaras artimoje aplinkoje privertė susimąstyti... Kur gyvenu ir kas šiandien darosi? Vakar vakare, apie 19.20 val., Gargžduose, Vasario 16-osios gatvėje, du vyriškiai gaudė vaiką, važiuojantį paspirtuku. Laimė, jog vaikiukas spėjo pabėgti. Namus pasiekė su didele baime akyse. Jei ne paspirtukas –vaikas nebūtų pasprukęs. Vienas vyriškių – augęs, su ūsais, apie 50-60 metų, netoliese ėjo jaunesnis. Jiedu kartu kalbėjosi, tikslinosi: „Ar šis vaikis tiks?" Po pranešimo teisėsaugai buvo gautas atsakymas, jog vakar toks pranešimas – jau nebe pirmas Klaipėdos rajone. Saugokime ir įspėkime vaikus bei artimuosius!" – raginama trečiadienį internetinėje erdvėje išplatintame pranešime.
    Vakar susisiekus su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininku Gediminu Radzevičiumi, jis nuramino, kad panikuoti neverta.
    „Niekas ten nieko negaudė, dėl informacijos mums buvo pranešta. Vaikas už kapišono buvo paimtas ir viskas. Kriminalo nebuvo, tėvai pasiaiškinę, matyt, dėl žinios mums pranešė", – teigė G.Radzevičius.
    Jis svarstė, kad, jei tai būtų padaręs paauglys ar kitas vaikas, nebūtų tokios reakcijos. Pasak Viešosios policijos skyriaus viršininko, tikėtina, kad tai padaręs suaugusysis buvo neblaivus.
    „Kai su vaiku pabendrausime, bus aišku, kaip ten iš tikrųjų buvo. Galbūt kiek papūstas tas burbulas. Pagal pradinę informaciją nieko tokio ypatingo nėra. Gal šiaip koks „šposininkas" tą vaiką už kapišono paėmė. Neaišku, koks tas gobtuvas buvo – gal iššaukiantis. Žinoma, jokiu būdu vaiko nekaltinu. Gal kažkam kažkas nepatiko ar kaip tik patiko – kapišonas pasirodė gražus. Detalizuoti kol kas negaliu, yra tik prielaidos. Bet kažkokios nusikalstamos veikos, netgi chuliganiškos, aš kol kas nelabai įžiūriu. Aišku, taip neturėtų būti elgiamasi. Įvyko, kaip įvyko, bet kažko baisaus neatsitiko", – tvirtino G.Radzevičius.

 

    Papiktino požiūris
    Kitokią poziciją išsakė minėto vaiko tėvas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Portalui mano-gargzdai.lt jis pasakojo, kad vaikas namo paspirtuku važiavo iš šokių būrelio. Kai buvo netoli namų, vaikas išgirdo, kaip prieky ėję du vyrai tariasi, ar „tas tinkamas", ir, kai važiavo pro juos, buvo sugriebtas už kapišono.
    „Nebuvo jis iššaukiantis, vienspalvis. Vaikas spyrėsi ir atsiplėšė, dar 50 metrų jį vijosi. Grįžo išsigandęs. Paskambinau numeriu 112, operatorė pradėjo spėlioti, kad gal asmuo buvo girtas. Paprašiau, kad pažiūrėtų, ar paskutinėmis dienomis nebuvo panašių įvykių: gal sumušė kokį vaiką ar dingo. Kas žino, gal kitą vaiką iš paskos pagriebs. Atrodo – kaltės nėra, griebė, nieko neįrodysi... Pasakiau, kad norėčiau, jog policija pravažiuotų, pasižiūrėtų, apibūdinau žmogų. Pasakė, kad policijos dabar nelabai Gargžduose yra, sakė, kad dienos metu niekas nieko nedarytų. Bet juk visokie iškrypėliai tokiu metu ir daro įvairias nesąmones. Tada operatorė užsiminė, kad gavo panašių pranešimų..." – dėstė gargždiškis.
    Jis tvirtino, kad policija sureagavo tik praėjus parai laiko.
    „Vakar vakare tik paskambino pasidomėti. Anksčiau jie nei ką matė, nei žinojo, nei klausė. Patys priima kažkokius sprendimus", – teigė vaiko tėvas.
    Vyras svarstė, kad niekas nežino, kokie buvo berniuką užsipuolusio vyro ketinimai, tačiau policija į tai nesureagavo, nors tą pačią dieną Derceklių kaime buvo užpultas ir sumuštas vaikas. Tiesa, šie įvykiai nesusiję.
    „Kokioje kitoje valstybėje, pavyzdžiui, Norvegijoje, sraigtasparnius būtų pakėlę", – kalbėjo gargždiškis.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,