Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono moterų klubo starte – dalyvių antplūdis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Moterys pirmajame susitikime pasinėrė į mandalų piešimą. S.Ulvikienės nuotr. Moterys pirmajame susitikime pasinėrė į mandalų piešimą. S.Ulvikienės nuotr.

Gegužės 4 d. VšĮ „Revilita“ pakvietė į pirmąjį Klaipėdos rajono moterų klubo susitikimą ir mandalų kūrimo užsiėmimą. Pasinerti į atpalaiduojantį mandalų kūrimo procesą panoro net 35 Klaipėdos rajono moterys, tačiau dėl riboto dalyvių skaičiaus jame dalyvavo 16.

 

Į nemokamas veiklas – suskubusios užsiregistruoti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė 2 941 Eur finansavimą nemokamoms moterų klubo veikloms. Be mandalų užsiėmimo jų numatyta dar dešimt: gegužę lauks stilisto paskaita ir dekupažo mokymai, birželį – kūno priežiūros paskaita ir tapybos ant šilko užsiėmimas, liepą – piešimas ant vandens, rugpjūtį – papuošalų gamyba ir fotografijos pradmenų mokymai, rugsėjį – dar vienas papuošalų gamybos užsiėmimas ir vizažisto paskaita, spalį planuojama moteris pakviesti į susitikimą su motyvuojančia lektore.

Vienas svarbiausių klubo tikslų – padėti moterims pailsėti nuo rutinos, sumažinti stresą ir pakelti savivertę, sukurti erdvę bendravimo poreikio patenkinimui. Klubo iniciatorė Rekvita Bagdonienė atviravo, kad tokio susidomėjimo nesitikėjo ir apgailestavo, kad ne visoms norinčioms bus suteikta galimybė išbandyti konkrečias nemokamas veiklas.

„Mūsų patalpos yra nedidelės, vedant meninius užsiėmimus, ypač atpalaiduojančius, didelis žmonių kiekis taip pat negalimas“, – priežastis, kodėl negalima burti gausesnių grupių, paaiškino R.Bagdonienė.

Jos teigimu, norisi, kad kuo daugiau moterų sudalyvautų nemokamose veiklose, todėl į mandalų kūrimo pamoką nepatekusioms moterims buvo pasiūlyti kiti nemokami gegužės mėnesį numatyti užsiėmimai. R.Bagdonienė informavo, kad vietos į nemokamus gegužės mėnesio užsiėmimus jau užimtos, bet ragino moteris sekti informaciją „Facebook“ paskyroje ir registruotis ir į tolimesnes veiklas. Taip pat pagal poreikį organizuojami mokami užsiėmimai:  gegužės 18 d. mandalų kūrimo, gegužės 19 d. stiliaus, birželio 1 d. dekupažo.

 

Formuos moterų klubo branduolį

R.Bagdonienė pirmajame susitikime pristatė numatytas projekto veiklas ir pakvietė moteris, norinčias ne tik dalyvauti tam tikruose užsiėmimuose, bet ir drauge kurti Klaipėdos rajono moterų klubą, registruotis. Visos klubo narės bus pakviestos į atskirą „Facebook“ grupę, kurioje turės galimybę inicijuoti kitas moterims aktualias veiklas.

„Galbūt susidarys branduolys, kuris generuos mintis, siūlys idėjas. Mes rinksimės ne užsiėmimų metu ir tada bandysime išsikelti tikslus, uždavinius ir pan. Galbūt galėsime rašyti projektus ir gauti finansavimą kitokioms veikloms, organizuoti renginius“, – prisijungti prie klubo ragino VšĮ „Revilita“ vadovė.

Klubas, anot  R.Bagdonienės, pagal poreikį galės virsti ir atskiru juridiniu vienetu, o kol kas jis veiks po nevyriausybinės organizacijos „Revilita“ „sparnu“.

 

Mandalose „išpiešė“ save

Po trumpo pristatymo moterys pasinėrė į atpalaiduojantį mandalų kūrimo procesą. Skriestuvu nubrėžusios apskritimą, „pasileido“ į kelionę savęs link. Improvizuodamos figūromis, linijomis, spalvomis kiekviena sukūrė vienintelę ir unikalią savo mandalą. Baigusios jas, dalyvės įvertino ir pasidalino įžvalgomis apie kolegių darbus. Rytietiškas kilimas, kaleidoskopas, vasara, gėlės ir net brokoliai buvo įžvelgti unikaliuose piešiniuose.

Praleidusios daugiau nei dvi valandas kuriant savo mandalas, moterys džiaugėsi galimybe mintimis atitrūkti nuo kasdienės rutinos.

Pakalbintos į pirmąjį užsiėmimą atvykusios dalyvės atviravo, kad prie klubo veiklų nusprendė prisijungti, nes norėjo papildomos veiklos, kur būtų galima įdomiai praleisti laiką. Moterys akcentavo, kad klubas – tai galimybė išbandyti kažką naujo, susipažinti su naujais žmonėmis ir geriau pažinti save.

 

Apie kitus užsiėmimus ir registraciją bus pranešta Klaipėdos rajono moterų klubo feisbuko paskyroje.

 

Pirmojo susitikimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,