Mano Gargždai



Mažoje Girininkų bendruomenėje slypi didžiuliai talentai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Girininkų kanklininkai. Girininkų skyriaus archyvo nuotr. Girininkų kanklininkai. Girininkų skyriaus archyvo nuotr.

Vėžaičių kultūros centro Girininkų skyrius dirba ištisus metus, nuolat stebindamas savo pasirodymais bei renginiais ne tik Girininkų bendruomenę, bet ir už jos ribų. Norime pasidžiaugti Girininkų kanklininkų ansamblio „Girelė“ vadove Ramute Pozingiene, kuri visą savo širdį, rūpestį ir žinias perteikia kanklininkams. Vasario mėnesį šis puikus kolektyvas Vėžaičių kultūros centre šventė penkerių metų gimtadienį.

 

Lietuvoje labai nedaug kankliuojančių berniukų, o mūsų mažoje Girininkų bendruomenėje jų yra net keturi. Puikiais kūriniais stebina ir kanklininkės, ir jaunieji kanklininkai. Džiaugiamės, kad „Girelė“ pateko į Vilniuje vyksiančią Respublikinę moksleivių dainų šventę ir tuo, kad kolektyvui suteikta pirmoji (aukščiausia) kvalifikacinė kategorija. Mums tai yra didžiulis pasiekimas! Gegužės mėnesio 20 d. dalyvausime Ylakiuose (Skuodo raj.) vyksiančiame „Trimitačio“ festivalyje, birželio 12 d. – Vakarų Lietuvos krašto dainų šventėje, kuri vyks Klaipėdoje.          

Didžiuojuosi ir tariu nuoširdų „ačiū“ Girininkų jaunimui, kuris aktyviai dalyvauja renginiuose, prisideda prie pasiruošimo darbų. Šie jaunieji talentai neseniai susibūrė į kvintetą, kuris savo nuostabiomis dainomis dar džiugins ne vienos šventės metu. Jaunimas – mano talkininkai. Su jais kartu pramogaujame Klaipėdoje, kuriame planus įdomesniam ir prasmingesniam gyvenimui Girininkuose. Turėjome įdomią paskaitą „Psichoaktyvių medžiagų vartojimo paplitimas ir priežastys tarp jaunimo“. Ateityje tokių paskaitų, aktualių jaunimui, bus dar daugiau. Džiaugiuosi, kad jie priima mano idėjas ir padeda įgyvendinti norus. Tai – Tomas, Marius, Jūratė, Robertas, Gabija, Gabrielė, Saulena, Emilija ir kiti.

Renginių organizatoriui svarbu būti ne vienam savo kelyje. Supratimas, pagalba ir paskata darbuose yra skyriaus kolektyvai ir meno vadovė. Visuomeniniais pagrindais daug padeda Jovita. Dalyvauja skyriaus rengiamuose mokymuose ir labai kruopščiai daro tautinio kostiumo detalę mergaitėms – rangę.

Mano noras – kad visi Girininkų bendruomenės nariai rastų savo širdžiai mielos veiklos ir būtų nuolatiniai renginių lankytojai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,