Mano Gargždai



Ugdymo įstaigos kuria jaukią aplinką pažinimui ir kūrybai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Baigėsi Geriausiai tvarkomų Klaipėdos rajono savivaldybės mokyklų edukacinių erdvių apžiūros konkursas. Buvo apžiūrėta ir įvertinta 10 ugdymo įstaigų – 5 mokyklos ir 5 ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Komisija, vadovaujama Administracijos direktoriaus pavaduotojos Ligitos Liutikienės, nusprendė, kad nacionaliniame ture rajonui atstovaus Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla ir Kretingalės vaikų lopšelis-darželis.

 

„Kranto“ pagrindinė mokykla (direktorius Egidijus Žiedas) įvertinta už savito teritorijos tvarkymo stiliaus paieškas bei edukacinių erdvių sukūrimą. Po renovacijos šioje mokykloje visos jos bendruomenės pastangomis įrengta daug naujų gėlynų, visą mokykla – išorė ir visus išpuošta mokinių darbais. Visi mokyklos darbuotojai, tėvai ir mokiniai dirbo, kad jų mokykla būtų ne tik jauki, aplinka būtų skoningai sutvarkyta, bet ir joje tęstųsi ugdymo procesas, − todėl kiekvienas kampelis koridoriuose su gėlių kompozicijomis, kiekvienas medelis ar krūmas pasodintas ir įkomponuotas į aplinką taip, kad būtų galima gilinti biologijos, aplinkotvarkos ir kitas žinias, be abejo, ir lavinti estetinį skonį. Įspūdingas mokyklos geologijos muziejus, muzikos kabinetas, klasės – su interaktyviomis lentomis, kitomis šiuolaikiškomis priemonėmis kuria tokią aplinką, kurioje tiesiog neįmanoma blogai mokytis!

Kretingalės vaikų lopšelis-darželis (direktorė Regina Baranauskienė) įvertintas už racionalų vidaus ir išorės edukacinių erdvių sukūrimą ir sėkmingą pritaikymą ugdymo procese. Šioje ikimokyklinio ugdymo įtaigoje taip pat sukurta labai jauki aplinka, kurioje daug veiklų įvairovės mažiesiems, priemonės pritaikytos pagal vaikų amžių, kad vaikai galėtų palaipsniui ugdytis ir semtis žinių apie pasaulį. Kiekvienas kampelis taip pat pritaikytas vaikų fantazijos ugdymui, kartu – ir praktiniams darbeliams, edukacijai.

Nei viena ugdymo įstaiga neliko be nominacijų. Kiekvienoje puoselėjimos savitos aplinkos ir vidaus erdvių puoselėjimo tradicijos, kurias praturtina įkomponuotos naujovės. Priekulės I. Simonaitytės gimnazija (direktorius Antanas Alčauskis) įvertinta už išorės edukacinių erdvių savitumo kūrimą; Vėžaičių pagrindinė mokykla (direktorė Saulė Rudaitytė) – už išorės ir vidaus erdvių dermės sukūrimą; Pašlūžmio mokykla-daugiafunkcis centras (direktorė Ramūnė Žvirblienė) – už kraštovaizdžio kūrimo tradicijos puoselėjimą; Agluonėnų pagrindinė mokyklą (direktorė Rima Gabalienė) – už racionalų išorės edukacinių erdvių kūrimą; Priekulės vaikų lopšelis-darželis (direktorė Irena Skrabienė) − už kūrybingą vaikų veiklą skatinančios aplinkos sukūrimą. Dovilų vaikų lopšelis-darželis „Kregždutė“ (direktorė Jadvyga Jacikienė) – už savito edukacinių erdvių stiliaus paiešką;. Gargždų lopšelis-darželis „Saulutė" (direktorė Liudvika Norvilienė) – už sistemingą edukacinių erdvių gražinimą ir jų naudojimą ugdymo procese; Gargždų lopšelis-darželis „Gintarėlis" (direktorė Alė Šimaitienė) – už ugdytinių sveikatinimo veiklos edukacinių erdvių kūrimą.

Nacionaliniam turui atstovausiančios ugdymo įstaigos bus apdovanotos Klaipėdos rajono mero ir Administracijos direktoriaus padėkos raštais, kitos – Švietimo skyriaus vedėjo padėkomis, kurios bus įteiktos rugpjūtį vyksiančiame direktorių pasitarime.

Nacionalinio lygmens komisija mūsų atrinktas įstaigas − Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą ir Kretingalės vaikų lopšelį-darželį įvertins iki rugsėjo 1 d.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos (daugiau ČIA):

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 155 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,